Anna Gabriel: el veto “és responsabilitat de com s’ha gestat la negociació”

0
Anna Gabriel CUP
La diputada de la CUP, Anna Gabriel, en un moment de l'entrevista | Foto: Twitter Matí de CatRàdio.

La diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha valorat aquest matí les raons de la decisió que es va prendre en la reunió extraordinària de la formació

La diputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha estat la primera en valorar en una entrevista als mitjans la decisió de la formació de mantenir l’esmena a la totalitat dels pressupostos. Gabriel ha dit que “aquests pressupostos contravenen la declaració del 9-N, no fan un exercici de sobirania política”.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Anna Gabriel ha criticat al Govern per avançar l’aprovació dels pressupostos sense acabar les negociacions: “Com és possible que el govern entri uns pressupostos quan no s’han tancat converses ni les negociacions ni s’ha arribat a un acord?”.

“La credibilitat depèn de tots nosaltres, faríem un flac favor si el focus se centra en la decisió de la CUP”, ha dit. Ha apuntat també que els pressupostos “són un servei més d’aquesta legislatura, no és l’únic” i que encara “hi ha un cert marge per acabar l’any si ens fixem en les partides que no hem executat del 2015”.

Per a Anna Gabriel, des de la CUP s’ha fet “una mirada global” i és per això que les propostes del Govern creu que no són suficients. “No s’ha fet cap esforç per recaptar més, Junts pel Sí diu que aquests milions vénen de la disminució dels interessos”. A això hi ha afegit que lamenta que hi hagi gent que pensi que augmentar en despesa social sigui una concessió i no una necessitat.

Ha posat també el focus en el fet que aquests pressupostos s’han acabat de gestar en plena precampanya cap al 26-J, el que ha enterbolit les negociacions: “A les portes de les eleccions, pateixen perquè el seu electorat pensi que fan moltes concessions als antisistema”, ha dit.