Anna Tarrés ha aconseguit tornar a classificar-se per a uns Jocs Olímpics, aquesta vegada amb la selecció d’Ucraïna, mentre que Espanya s’ha quedat fora

Anna Tarrés i la selecció espanyola ocupen pols oposats en el panorama nacional de la natació sincronitzada. La catalana, que va triomfar dirigint l’equip espanyol, ho segueix fent amb la selecció ucraïnesa, que va aconseguir contra Japó el seu bitllet per als Jocs Olímpics de Río de Janeiro. D’altra banda, la selecció espanyola es quedarà fora de la competició per primera vegada des de Atenas 2004.

Sens dubte, aquest ha estat un cop molt fort per a una selecció que duu l’èxit a la sang. A Pequín 2008, va ser guardonada amb la medalla de plata i a Londres 2012, amb la de bronze. Curiosament, tots aquests èxits van ser aconseguits sota la direcció de Tarrés, que portava a l’equip des de 1997. Fins ser acomiadada de forma polèmica al 2012, just després dels Jocs Olímpics de Londres, havia obtingut fins a 52 medalles en els diferents campionats.

Quatre anys després, l’equip espanyol no podrà repetir èxit perquè no hi participarà. En canvi, sí que ho farà Anna Tarrés. L’entrenadora catalana, d’aquesta forma, pren la seva particular ‘vendetta’ per la forma en la qual va ser acomiadada al 2012, que va acabar per haver de resoldre’s per la via judicial. Temps després, l’intercanvi de retrets entre l’actual entrenadora d’Ucraïna i l’equip tècnic de la selecció espanyola deixen clara la tensió que hi ha pels fets del passat.