El FC Barcelona visita Anoeta aquest dissabte, un estadi que va marcar el gran punt d’inflexió de la temporada passada amb la derrota de la Real Sociedad

Era el 4 de gener de l’any 2015. El Barça perdia a Anoeta contra la Real Sociedad i tocava fons. La divisió entre les estrelles del vestuari i Luis Enrique semblava total, i més després que el tècnic asturià deixés a la banqueta Leo Messi i Neymar per aquell partit. El resultat: derrota contra l’equip basc i Luis Enrique més qüestionat que mai, al límit de l’acomiadament.

Crisi absoluta

La ressaca d’aquella derrota va ser important. Leo Messi no es va presentar a la sessió d’entrenament de portes obertes programada per a l’endemà, Andoni Zubizarreta va ser acomiadat i la crisi institucional i esportiva va obligar Josep Maria Bartomeu a convocar eleccions per a l’estiu d’aquell mateix 2015.

El canvi radical

No obstant això, després d’aquella derrota, tot va canviar. El vestuari va fer una gran conjura i Luis Enrique i els pesos pesants de l’equip van condenar-se a entendre’s per tirar endavant la complicada situació. El resultat, de sobres conegut per tothom: el Barça ho va acabar guanyant tot i els jugadors es van reconciliar amb el tècnic asturià, que va entendre que el ‘trident’ era intocable i que havia de jugar sempre per preservar el bon ambient.

Ara, el Barça torna a visitar Anoeta. La situació és molt diferent, tant a nivell esportiu com institucional. No obstant això, els blaugrana no poden despistar-se davant del que és, probablement, el partit més complicat del que resta de Liga BBVA.