El pívot croat del Barça ha perdut pistonada al mes de gener. | FOTO: Cristina Martín

El pívot croat ha baixat moltíssim el seu rendiment i el FC Barcelona Lassa se n’ha ressentit, tant en atac com en defensa

Ante Tomic és, des que va arribar al Barça fa quatre anys, una peça fonamental en els esquemes de Xavi Pascual. De fet, el pívot nascut a Dubrovnik fa 28 anys comparteix galons de líder amb Navarro.

Però la realitat és que el mes de gener ha sigut molt dolent per a ell. Tomic ha baixat moltíssim el seu rendiment i l’equip blaugrana se n’ha ressentit. De no ser per l’aportació de Doellman, el Barça podria haver acusat greument aquesta “desconnexió” del pívot de 2,17m.

Les xifres demostren aquest maleït mes de gener: Tomic estava fent gairebé 14 punts i 6 rebots per partit a la primera fase de l’Eurolliga, mentre que ara es queda en només 8 punts i 5 rebots de mitjana. A la competició domèstica, les dades són semblants: 14 punts i 6,4 rebots durant dos mesos i només 5 punts i 5 rebots de mitjana al mes de gener.

Tomic aporta menys i l’equip ho ha notat. Tant que ja no és la primera opció en l’atac blaugrana (quan abans totes les pilotes estaven centralitzades en la seva figura).

Lawal i Samuels, un pas endavant 

Quan aquest estiu el Barça es va desfer de Tibor Pleiss i Maciej Lampe era per buscar més múscul. I Shane Lawal i Samardo Samuels estan complint les expectatives. Tot i començar el curs amb un rendiment irregular (havien d’aprendre els sistemes de Pascual), ara són peces indiscutibles. Un per intensitat en defensa i l’altre per potència en atac.

Lawal promitja 5 punts i 4 rebots a l’Eurolliga (5,5 i 4 a la ACB), mentre Samuels està en 6,5 punts i 3,4 rebots per partit en les dues competicions.