“Nos van a dar pero bien” diuen els presentadors d’A3 al vincular CUP amb Veneçuela

0

La cadena va informar que la diputada de la CUP Anna Gabriel i María José Aguilar, de Podem havien viatjat a Veneçuela en un vol organitzat per Maduro

A l’informatiu de màxima audiència, el del vespre, Antena 3 va decidir publicar una exclusiva: un vídeo on es veia a la diputada de la CUP, Anna Gabriel i a la representant de Podem Castella-la Manxa, María José Aguilar pujar a un avió, que segons la cadena era un avió militar veneçolà que utilitzava normalment el president del país, Nicolás Maduro.

La polèmica comença quan relaciona directament el viatge de les polítiques a Veneçuela amb l’entorn d’ETA, ja que al mateix avió hi anava Ignacio Gil, sogre del líder d’ETA David Pla. De fet, el presentador Álvaro Zancajo i la presentadora Sandra Golpe se’n van adonar de seguida, i mentre es passava el reportatge ho comentaven.

El servei d’informatius d’Antena 3 retransmet a través de l’aplicació Periscope la realització en directe dels telenotícies, per a què l’audiència pugui veure com es produeix el programa. En un moment donat, es va escoltar Golpe comentar-li al seu company que “ens donaran, però bé”. #nosvanadarperobien es va convertir en Trending Topic a Twitter poc després.

Tot i que la diputada Anna Gabriel va confirmar a la cadena que sí que havia viatjat a Veneçuela al 2014 i que, com publica La Marea ja ho va explicar a un article, els informatius han seguit relacionant els quatre elements i d‘altres mitjans se n’han fet ressó sense aportar la informació que Gabriel ja va publicar.

El text que acompanya el vídeo en exclusiva al web, no deixa lloc a interpretacions: “la connexió a quatre bandes se la revela Antena 3 Noticias. L’entorn d’ETA, la CUP i Podem, junts en un avió pagat pel govern bolivarià de Veneçuela, pocs mesos abans de les eleccions autonòmiques, catalanes i generals”.

Segons afirma aquest vídeo, era una estratègia de Maduro i les polítiques d’aquests partits per a firmar resolucions a favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya i País Basc i a favor també del procés de pau basc.