Antón Costas demana un nou finançament per Catalunya

0
Antón Costas - Diari CAtalà
Antón Costas

Ha situat el “problema català” com una de les qüestions que ha de solucionar el pròxim Govern

El president del Cercle d’Economia, Antón Costas, ha apuntat com prioritari un nou sistema de finançament i més inversió estatal a Catalunya, ja que ha situat el “problema català” com una de les qüestions que ha de solucionar el pròxim Govern espanyol, que ha confiat que es constitueixi com més aviat millor.

En declaracions a la premsa abans de presentar una sessió sobre els reptes pendents en la construcció de la zona euro en el Cercle d’Economia, ha defensat l’estabilitat en les administracions, per la qual cosa s’ha alegrat que hi hagi un nou Govern a Catalunya.

Amb la nova Generalitat ha desitjat que hi hagi estabilitat i capacitat per conduir els aspectes econòmics i socials, i que l’executiu català enfocament els problemes econòmics, socials i polítics en “una línia positiva i de col·laboració“.

Preguntat per la composició del Govern, ha assenyalat que el Cercle d’Economia es fixa en les polítiques, però que les decisions del Parlament són respectables sigui quin sigui el color dels governs sempre que es prenguin “dins de la legalitat vigent“, que ha definit a l’ordre Constitucional.

Amb les seves paraules ha seguit la línia de les últimes notes d’opinió emeses per l’entitat, a favor de l’estabilitat i la legalitat Constitucional, així com de buscar una solució al descontentament ciutadà i la qüestió catalana amb una reforma política i territorial que permeti conciliar democràcia i legalitat.