Antonio Baños dimiteix “per motius estrictament polítics”

0
Antonio Baños, a l'entrada del TSJC | Foto: Twitter
Antonio Baños, a l'entrada del TSJC | Foto: Twitter

El cap de llista de la CUP, Antonio Baños, ha fet oficial la seva renúncia i entrega la seva acta de diputat

El periodista i fins ara cap de llista de la Candidatura d’Unitat Popular, Antonio Baños, ha fet pública aquesta tarda la seva renúncia a l’acta de diputat al no estar d’acord amb la decisió que va prendre ahir el Consell Polític de la CUP, en què deien no a la investidura d’Artur Mas.

Baños ha fet pública una carta en què explica que els seus motius “són estrictament polítics” i que se sent “incapaç de defensar la postura adoptada majoritàriament” el passat dia 3. Segons explica, ell es trobava entre “els partidaris d’acceptar la proposta d’acord de JxSí i votar la investidura del seu candidat”.

És evident que no he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo, he d’admetre-ho, amb un sentiment de frustració personal molt viu que no puc amagar”. Antonio Baños renuncia després de quasi cinc mesos en primera línia política i ho fa després de dos assemblees de la CUP en què s’havia de decidir si ‘Mas o març’.
Anar a març no estava entre les preferències de Baños, però afirma que la “República Catalana és l’únic camí per aconseguir la transformació social del país”  i que seguirà col·laborant per enfortir la “base social de l’indepententisme”.