Antonio Baños relativitza el dia del ple

0
Antonio baños al parlament - Diari Català
Antonio Baños quan era diputat de la CUP al Parlament | Foto: Europa Press

Demana “discreció” perquè les converses entre JxSí i la CUP arribin a bon port

El líder de la CUP, Antonio Baños, ha relativitzat aquest dijous la data de celebració del ple en què ha de debatre’s la proposta de resolució presentada per la seva formació i JxSí amb l’objectiu de declarar el començament del procés sobiranista: “La declaració és històrica. El que importa és que s’aprovi”.

Segons ha explicat Antonio Baños als periodistes als passadissos del Parlament, “tant és el dia, l’hora i el lloc”, després que aquest dijous la presidenta de la Cambra catalana, Carme Forcadell, hagi previst que la declaració independentista pugui votar-se el dia 9, abans del ple d’investidura.

Si ho diu la presidenta, nosaltres encantats. Hi serem quan ens citi, sigui quan sigui“, ha afegit Antonio Baños, que també ha admès que no coneix en profunditat el reglament del Parlament ni amb quina intenció els partits no independentistes han paralitzat per uns dies la tramitació de la proposta de resolució.

A la CUP se li “escapa què pretenen els grups” que han presentat reconsideracions a la Mesa del Parlament perquè no admeti a tràmit el document, però Antonio Baños ha confiat que finalment el text es debatrà com més aviat millor al ple.

La declaració és molt important per a la història del país perquè suposa el començament del procés constituent cap a una república”, ha afegit, i ha exalçat els treballs de JxSí i la CUP per consensuar un text de tal transcendència.

Per a Baños, l’aprovació de la declaració independentista és el primer pas d’un acord entre els dos partits, que ha de desembocar en un pacte d’investidura, que només serà possible si JxSí presenta un candidat “que no sigui Mas”.

Ha insistit que “la preferència és no votar a favor de Mas i tota la resta és discutible”, i ha dit que l’important és que s’aprovi la declaració i que després ja debatran sobre el futur president.

CONTRARI A FILTRACIONS

També ha destacat que els contactes entre les dues formacions han de basar-se en la confiança i la discreció: “Vam donar la nostra paraula de ser discrets i així estem sent, no confirmem ni desmentim filtracions que no hem fet“, ha respost després que se li hagi preguntat si el seu grup es va reunir dilluns amb el president Artur Mas per parlar de la investidura.

Antonio Baños:”Perquè les coses avancin és important que siguin discretes”, ha afegit, i ha subratllat la transcendència que els dos grups arribin a un acord com més aviat millor per crear un ‘pla de rescat ciutadà’ que freni els desnonaments, activi el decret contra la pobresa energètica i freni les retallades, entre d’altres mesures.