Antonio Baños se “solidaritza” amb Mas

0
Antonio Baños
ÉP-CUP
Antonio Baños
ÉP-CUP

La Cup és solidaritza per la imputació però reitera que no l’investirà

El candidat de la CUP a la Presidència de la Generalitat, Antonio Baños, ha diferenciat aquest dimecres que la CUP mostri “solidaritat” davant de la situació legal d’Artur Mas, que ha estat imputat per diversos delictes pel 9N, del signe del seu vot per a la investidura del president de la Generalitat.

En declaracions a Telecinco recollides per Europa Press, ha insistit que “porta mes i mig” dient que no investirà el president en funcions, Artur Mas, com a nou cap del Govern perquè “representa les polítiques de retallades” que durant aquests anys ha viscut Catalunya i a més “està molt esquitxat per la corrupció”.

[quote]A més, ha dit que les “expulsions automàtiques són bastant complicades d’executar” i dubta que la UE vagi a “expulsar set milions de ciutadans europeus”, ja que alguns no viuen ni tan sols a Catalunya.[/quote]

Tot i això, ha reconegut que estan negociant “amb tots els actors” perquè la situació no s’enquisti, i ha assegurat que, “per molt radicals” que siguin, els agrada parlar amb tots “abans de prendre decisions”.

Ha assegurat que no els fa por que una Catalunya independent surti de la Unió Europea perquè és el que ells volen, tot i que ha admès que “no és la posició majoritària” entre els catalans.

A més, ha dit que les “expulsions automàtiques són bastant complicades d’executar” i dubta que la UE vagi a “expulsar set milions de ciutadans europeus”, ja que alguns no viuen ni tan sols a Catalunya.

Segons la seva opinió, els independentistes haurien guanyat alguna cosa aconseguint estar a la cua per tornar a ingressar a la UE, perquè si els expulsen seria perquè primer “Espanya reconeixeria la República catalana”.