Anul·lat el procés d’impeachment contra Dilma Rousseff

0
Dilma Rousseff brasil corrupcio petrobras lula da silva
Dilma Rousseff, la presidenta del Brasil | Foto: Presidència de Brasil

Waldir Maranhao, president interí de la Cambra de Diputats, considera que la votació de fa unes setmanes sobrepassava els límits de la denuncia contra Rousseff

El president interí de la Cambra de Diputats, Waldir Maranhão, ha decidit anul·lar aquest dilluns el procés d”impeachment’ (judici polític) llançat contra la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, al Congrés.

Segons ha pogut saber el diari local ‘Folha’, Maranhão sosté que la votació portada a terme a la Cambra Baixa per impulsar l”impeachment’ va sobrepassar els límits de la denúncia contra Rousseff per un “crim de responsabilitat”.

El delicte que s’imputa a Rousseff és augmentar la despesa pública en plena campanya per a la reelecció el 2014 sense recollir abans l’autorització del Congrés, fet que es coneix popularment com a ‘pedalades fiscals’.

Tot i això, per a Maranhão el debat a la Cambra Baixa es va centrar en la presumpta implicació de Rousseff en l’escàndol de corrupció a Petrobras, qüestió que no està compresa en la denúncia de l”impeachment’.

Maranhão va arribar al càrrec la setmana passada, després que el Tribunal Suprem decidís cessar Eduardo Cunha -impulsor del judici polític contra la presidenta- per usar la Cambra de Diputats en benefici propi. Maranhão és aliat del governador de l’estat homònim, Flávio Dino, un dels principals suports de la líder d’esquerres.