Anunciat el preu de Oculus Rift

  0

  Les xarxes socials alimenten el rebombori arran del preu de Oculus Rift, molt superior a l’anunciat fa més d’un any

  El preu de Oculus Rift, el primer dispositiu de realitat virtual que arribarà al mercat, ja és oficial. El cost de la seva adquisició el dia de la seva estrena serà de 699 € tal com informa la pàgina oficial. Oculus Rift va començar amb una campanya de micromecenatge impulsada pel portal web Kickstarter i, després de tirar-la endavant i de fer-se popular, va ser adquirit per Facebook l’any 2014 per 2,000 milions de dòlars.

  Abans de conèixer la notícia, les especulacions del preu de Oculus Rift i també les afirmacions del mateix equip que el desenvolupa afirmaven que els usuaris el podrien tenir per un preu que rondaria entre els 200 i els 400 euros. Arran de la confirmació d’un preu de venda al públic molt superior al que s’esperava, un dels màxims responsables del projece, Palmer Luckey, ha sortit a defendre’l a través de Reddit.

  «A principis d’any hem anat anunciant que el preu dels ordinadors recomanats per fer servir Oculus Rift és d’uns 1,500 dòlars [1382 euros al canvi] en un moment on prioritzàvem la qualitat per sobre del cost, tractant d’obtenir el millor dispositiu de realitat virtual amb la tecnologia actual. Molts establiments van començar a afirmar que aquest seria el preu de Oculus Rift quan la gran majoria de consumidors (i jugadors) no disposa d’un PC que s’apropi als requisits recomanats (…). Gran part del cost del producte prové del PC, no de Rift.»

  I sentencia:

  «La tecnologia central del Rift és el driver central, duplicat per dos pantalles OLED amb una alta tassa de refresc d’imatge i de densitat de píxels, un sistema molt precís de captació del moviment, sistemes d’ajustament que han de ser lleugers, duradors (…) És car, però no pels 599 dòlars que gasteu, pel mateix preu obteniu molt més que comprant altres dispositius electronics -telèfons mòbils de 599 dòlars que costen una porció del que costa fer Rift, televisors (…)- el nostre error ha estat en la comunicació, no en el preu.»

  Fruit del desencant dels usuaris, finalment Luckey ha manifestat al seu compte oficial de Twitter que no guanyaran diners amb Rift i que es tracta, literalment, d’un dispositiu “obscenament barat pel que és”.