Apel·lacio rebaixa la sancio de Filipe Luis - Diari Catala
Finalment el lateral brasiler només es perdrà el duel del seu equip contra l'Eibar | FOTO: @Filipeluis

El Comitè considera que tot i que l’explicació de l’acció a l’acta és bona no exposa quina és la seva gravetat real i per això no ratifica el càstig màxim

El Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol ha estimat parcialment el recurs de l’Atlético de Madrid contra la sanció de tres partits a Filipe Luis i finalment el defensa només en complirà un. Segons aquest organisme, la resolució del Comitè de Competició és correcta a l’hora de sancionar l’acció però no hauria de ser en el seu grau màxim perquè “no exposa mínimament on resideix la gravetat d’aquesta”.

L’acta arbitral descriu que Filipe Luis “impacta al genoll d’un adversari amb el seu peu en forma de ‘planxa’, amb us de força excessiva, en la disputa d’una pilota” i per a justificar la seva decisió Apel·lació explica primer que totes les parts (Competició en el cas del sancionador i Atlético de Madrid en el cas del recurrent) es troben d’acord en que aquesta acció és objecte de sanció.

Tot i això, també considera que per aplicar la màxima sanció (tres partits) cal argumentar quina és “l’especial gravetat de l’acció” i en aquest cas entén que l’acta no ho especifica, relatant només els fets que es corresponen a la sanció.

Així, el recurrent “ha de conèixer de manera concreta i no genèrica quines són les raons i causes específiques que han portat al jutjador d’instància al convenciment per a no imposar la sanció al seu grau mínim” i davant la falta d’aquestes raons el Comitè d’Apel·lació convé que s’accepti el recurs i es rebaixi el càstig a Filipe Luis, que només es perdrà el duel del seu equip contra l’Eibar.

Sense perdó per a Orellana

El Comitè d’Apel·lació també s’ha pronunciat sobre el recurs del Celta de Vigo contra la sanció de tres partits a Fabián Orellana, considerant que en aquest cas no hi ha motiu per a rebaixar-la. Al jugador xilè se li va mostrar una targeta groga per protestar un penal i una segona per simular una falta, i se li va imposar un partit per la seva expulsió i dos més per dirigir-se repetidament a l’àrbitre dient : ”Què dolent que ets.

Un cop confirmada la seva simulació amb les proves de vídeo l’organisme també ha respost a l’argument del club gallec que si no s’hagués assenyalat un penal injust el futbolista no hauria protestat. Aquesta defensa ha estat rebutjada explicant que “qualsevol error de l’àrbitre justificaria un retret o protesta dels jugadors i això no està permès pel Codi Disciplinari existeixi o no l’errada”.

A més, especifica que els termes “què dolent que ets” constitueixen un menyspreu cap al col·legiat, que és “l’autoritat esportiva única i inapel·lable, havent els futbolistes d’acatar les seves decisions i respectar-lo degut a l’exercici de la seva funció”, i per tant valora com a adequada la sanció i la confirma tot i el recurs dels viguesos.