Aplicacions per celebrar Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre

Cada 23 d’abril, se celebra Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre, una ocasió perfecta per regalar una rosa i/o llibre a qualsevol amic o persona important.

Per això, avui recomanem un seguit d’aplicacions per a dispositius Android per celebrar Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre d’una manera més tecnològica (sense oblidar l’apartat tradicional).

Sant Jordi

iRosa

iRosa és una aplicació que permet enviar roses a altres usuaris. La rosa es mostra en realitat augmentada al visor de la càmera del mòbil, amb això podrem situar la rosa a qualsevol escenari, capturar-la i compartir-la a qualsevol altre usuari.

iRosa - Sant Jordi
Developer: Pangea Reality
Price: Free

Sant Jordi

Una aplicació pensada per als més petits de casa. Incorpora relats en veu, il·lustracions i molta interactivitat, a més, cal ajudar a Sant Jordi a matar el drac i salvar la princesa.

Sant Jordi
Developer: Pablo Manzano
Price: Free
Sant Jordi: A legendary tale

En aquesta aplicació s’explica la llegenda de Sant Jordi amb la possibilitat de girar la història, donant-li així un altre punt de vista.

Sant Jordi: A legendary tale
Developer: Applicamos
Price: Free
Saint George’s Dragon Tales

Una altra aplicació destinada per als infants, el protagonista en aquesta aplicació serà el drac, l’usuari haurà d’escollir de fer en cada situació.

St. George and the dragon

En aquesta aplicació s’explica la llegenda de Sant Jordi en dibuixos. La llegenda està acompanyada d’il·lustracions i puzles gratuïts. L’aplicació està en català, castellà i anglès. També disposa d’una versió de pagament que disposa de més contingut i possibilitats.

St. George and the dragon_Lite

Dia Internacional del Llibre

Amazon Kindle

Amazon no només és una botiga online d’un sens fi de productes, també disposa de diverses aplicacions interessants, entre elles trobem Amazon Kindle, una plataforma de distribució de llibres electrònics del món (gratuïts i de pagament). Els llibres estan disponibles tant per als dispositius Kindle com per a la seva aplicació oficial per Android, en la qual es pot llegir totes les compres realitzades i sincronitzar la biblioteca per poder llegir de forma local qualsevol llibre.

Kindle
Price: Free
Google Play Books

Google per la seva banda també disposa de la seva pròpia aplicació destinada a la lectura, es tracta de Play Books, una aplicació descarregada per més de 10.000 milions d’usuaris. Play Books disposa d’una enorme biblioteca amb llibres gratuïts i de pagament, a més, hi ha la possibilitat de pujar publicacions pròpies i utilitzar-lo com lector per a qualsevol arxiu extern.

Google Play Books
Developer: Google Inc.
Price: Free
Wattpad

Wattpad és una plataforma de distribució destinada sobretot per a escriptors “amateurs”. L’aplicació permet allotjar obres de forma gratuïta, tenint la possibilitat d’accedir a les d’altres usuaris, tant gratuïtes com de pagament. Una aplicació utilitzada tant per lectors apassionats com a escriptors emergents.

Libros gratis 📖  Wattpad
Developer: Wattpad.com
Price: Free+
Elejandria

Elejandria és una aplicació exclusiva que ofereix llibres gratuïts de forma legal i en castellà. De moment, la seva biblioteca consta de 250 llibres que poden ser descarregats en diferents formats (llibre digital, DOC o PDF) o llegits de forma online. Hi trobarem obres d’autors com Mario Benedetti, Lewis Carroll… L’avantatge és que la seva col·lecció pot ser llegida des de l’aplicació com des de la seva pàgina web.

Elejandria: Libros gratis
Developer: Marsapps
Price: Free
Goodreads

Goodreads deixa de banda els lectors i botigues de llibre, aquesta aplicació disposa d’una enorme base de dades en la qual es poden llegir crítiques de qualsevol obra realitzada per altres usuaris, en ella, també hi ha la possibilitat de realitzar reviews pròpies d’aquelles obres llegides. Una de les opcions interessants és la de poder introduir els llibres en possessió, i així mantenir un control de tot el llegit.

Goodreads
Developer: Goodreads
Price: Free
ComicRack

En el Dia Internacional del Llibre també cal fer un petit espai per als amants dels còmics (que possiblement aconseguiran tenir el seu dia internacional en un futur pròxim). Per a tots ells, ComicRack és l’aplicació ideal, en ella es poden llegir còmics electrònics en format CBR i també en format PDF. Ofereix també la possibilitat d’assignar gestos tàctils en pantalla per realitzar diverses accions, així com gestionar la biblioteca de forma remota i portar un control de tot el llegit.

ComicRack Free
Developer: cYo Soft
Price: Free