Apple és demandada per alentir intencionalment el funcionament del iPhone 4s amb iOS 9

Fa molt de temps la idea que Apple alentia els seus dispositius antics amb les noves versions de iOS rondava en molts fòrums amb gran quantitat d’usuaris afectats. Molts descartaven que una companyia tan gran pogués fer això, ara, un grup d’afectats han fet un pas endavant i volen treure a la llum la realitat.

Un grup de 100 persones, han imposat una demanda en què se sol·licita a Apple la quantitat de 5 milions de dòlars per alentir intencionadament el funcionament dels iPhone antics.

iPhone 4s iOS9

La demanda col·lectiva afirma que Apple ha dut a terme pràctiques de negoci enganyoses per alentir el funcionament del iPhone 4s de 100 demandants. Després d’actualitzar el software, aquests iPhone 4s funcionaven tan lent que eren impossibles d’utilitzar en el dia a dia.

En la demanda també es reflecteix temps elevats d’espera a l’hora de carregar aplicacions d’Apple i altres desenvolupadors, suspensions inesperades i reinicis constants. Aquesta lentitud dels telèfons anava encaminada a que els usuaris reemplacessin els seus telèfons per nous iPhones, segons la demanda.

Falsa publicitat i dificultats de migració de sistema operatiu

En aquesta demanda també apareix una queixa sobre la falsa publicitat portada per part d’Apple en les notes d’instal·lació de l’actualització. Es fa referència al fet que en aquesta nota esmenten un millor rendiment, més seguretat, més autonomia i noves funcionalitats d’aplicacions, però no esmenten res sobre possibles problemes d’incompatibilitat amb dispositius antics, com el iPhone 4s.

iPhone 4s iOS9

En la mateixa demanda també es fa referència a l’ecosistema d’Apple, en ella s’indica les dificultats que ofereix aquest ecosistema a l’hora de canviar a un telèfon amb un altre sistema operatiu, indicant que el negoci d’Apple d’aplicacions i música evita que la gent pugui canviar sense perdre les inversions que han fet en aplicacions i música.

I vosaltres que penseu? Creieu realment que Apple realentiza intencionadament els seus dispositius antics per tal de que la gent es compri els nous?