Apple llança la primera Beta de iOS 9 per iPhone i iPad

  0
  Apple llança la primera Beta de iOS 9 per iPhone i iPad

  Apple llança la primera Beta de iOS 9 per iPhone i iPad

  Per què instal·lar la Beta pública de iOS 9?

  A la tercera va ser la vençuda. I és que si us explicàvem que Apple havia publicat la tercera Beta per a desenvolupadors de iOS 9, avui us hem de dir que acabem de rebre la primera Beta pública, aquesta que va dirigida al públic més general que està apuntat al programa de programari Beta que té Apple des d’aquest mateix any, quan ho va estrenar pels seus iOS 8.3 i 8.4.

  Diferències amb la versió de desenvolupadors?

  De moment els de Cupertino han esperat al fet que la versió dedicada als desenvolupadors estigués bastant encaminada per donar llum verda a aquesta altra versió que no té per què canviar grans coses. La principal diferència radica que no fa falta disposar d’un compte de desenvolupador i no haver de registrar un dispositiu sol per a aquestes tasques.

  Aquí el procés d’instal·lació és molt més obert i tant és així, que al moment que Apple ho posa a la disposició de la seva beta test members, els ipsw comencen a donar voltes per internet i és fàcil baixar-los-hi per instal·lar-los ràpidament en qualsevol dispositiu compatible. De totes maneres, entrar al programa de test és tan senzill com disposar d’una ANEU d’Apple.

  En primer lloc, Apple ha aprofitat per tenir una instal·lació bastant estable per llançar la Beta pública i això significa que ja tenim moltes de les principals opcions operatives. Per exemple Apple Music, que va arribar ahir amb aquesta Beta 3, així com la pantalla partida en els iPad Air 2 o iPad Mini 3.

  Apple llança la primera Beta de iOS 9 per iPhone i iPad

  Solament per això últim ja és gairebé obligatori provar-la, però també hi ha altres coses molt interessants com experimentar amb la carpeta de iCloud Drive, la manera d’estalvi de bateria, el canvi en la tipografia en tot el sistema operatiu i que sembla imperceptible però que es nota (i molt) com més s’usa.

  Això sí, recordeu que la instal·lació de la Beta pública de iOS 9 no ens obliga a esborrar tot el que tenim en el dispositiu, encara que podem recuperar un backup (que no recomanem) de iCloud i configurar l’iPhone o l’iPad tal qual ho tenim amb iOS 8.4. Després, a mesura que arribin actualitzacions d’aquesta Beta pública, rebrem notificacions via OTA, per la qual cosa és molt còmode anar veient els canvis que es produeixen.

  Dir, com a part negativa, que hi ha aplicacions de la App Store que no us van a funcionar correctament i podríeu tenir un terminal menys funcional que amb iOS 8.4, per la qual cosa és important que ho tingueu en compte. El recomanable és instal·lar aquesta Beta pública de iOS 9 en un iPad (2, 3, 4, etc.) o un iPhone (4s d’ara endavant) amb alguns anys damunt per veure els canvis i fer-vos després una idea.

  Com la Beta pública està disponible, la teniu (si sou membres del programa de proves) dins del link que podeu veure més a baix d’Apple. I si no, en amb prou feines uns minuts hi haurà links per tot internet permetent que la descarreguem.