Apple Pay desembarcarà al territori espanyol al 2016

  0
  Apple Pay

  Apple Pay

  Apple Pay arribarà a Espanya al 2016

  L’arribada d’Apple Pay a Espanya va ser confirmada pel CEO d’Apple, Tim Cook, durant la conferència de resultats financers. Apple Pay es va presentar juntament amb el iPhone 6 al setembre de 2014 com un sistema senzill, ràpid i segur per a realitzar transaccions utilitzant els últims models del telèfon de la poma o l’Apple Watch aparellat a un iPhone 5 o superior. El 20 d’octubre d’aquest mateix any iniciava el seu camí a Estats Units, experimentant un èxit notable amb més d’1 milió de targetes de crèdit registrades en els seus primers tres dies.

  Apple PayApple Pay per tant, ja porta un any present als Estats Units, país des del qual podem processar pagaments a través del nostre iPhone (amb Touch ID) i amb l’Apple Watch. Cal tenir en compte que Apple Pay no està disponible en tots els llocs, encara que sí és cert que cada vegada és major el nombre d’establiments que s’han adaptat per ser compatibles amb el mètode de pagament d’Apple.

  Regne Unit també té experiència amb l’Apple Pay

  El 14 de juliol Regne Unit es va convertir en el segon país a adoptar Apple Pay gràcies al suport de VISA, Master Card i American Express, encara que ho va fer llastrat per les limitacions de la normativa vigent en aquell moment: un màxim de 20 lliures per transacció que al setembre va augmentar fins a les 30 i anirà desapareixent a mesura que els comerciants actualitzen els seus antics TPV Contactless (que no requeria autorització) als nous, més similars al pagament amb targeta, encara que sensiblement més segurs

  Apple Pay

  Per tant, podem esperar que el desembarcament d’Apple Pay a Espanya sigui gradual, tal com ha succeït als Estats Units i el Regne Unit. En un primer moment, només un nombre determinat de bancs espanyols oferirien Apple Pay i poc a poc s’anirien sumant altres entitats financeres. El mateix podria ocórrer amb el tipus de targetes permeses. En aquest moment, als Estats Units s’accepten MasterCard i Visa, entre d’altres.

  Els establiments hauran d’adaptar els seus lectors de targetes per poder acceptar Apple Pay. Des de l’aplicació “Wallet” trobarem l’opció d’emmagatzemar totes les nostres targetes de crèdit i de dèbit. Una vegada que arribem a la caixa registradora, l’únic que haurem de fer serà desbloquejar l’iPhone o l’Apple Watch (apropant-lo a la màquina) i posar la nostra empremta dactilar per autoritzar el pagament.