Apple podria enfrontar-se a una gran multa per evadir impostos a Europa

Segons informa el portal de notícies Bloomberg, Apple podria deure més de 8 mil milions d’euros en impostos endarrerits en cas que la Comissió Europea consideri un problema la política d’impostos corporatius d’Apple a Irlanda.

Apple està sent investigada per evadir suposadament l’impost de societats a Europa els últims anys, la Comissió Europea va començar la investigació a partir del juny del 2014, al setembre del mateix any va ser acusada formalment de rebre un ajut “il·legal” d’Irlanda.

Impostos pendents de pagament

La multa que ascendeix fins als 8 mil milions d’euros es referirien a aquells impostos pendents de pagament entre el 2004 i el 2012. No és la primera vegada que Apple està en el punt de mira a causa dels impostos que paga en relació als ingressos que obté.

Multa AppleApple va generar entre el 2004 i el 2012 un total de 64,1 milions de dòlars en beneficis, en aquests anys la companyia estava sotmesa a un tipus impositiu de 12,5%, però segons les investigacions tan sols hauria abonat l’1,8% d’aquests impostos.

La decisió s’espera per a finals de març

La decisió final de la Comissió Europea s’emetrà en els pròxims mesos, en concret s’espera que surti a la llum a finals de març, després d’haver-se celebrat les eleccions a Irlanda.

Multa AppleApple ja va haver de pagar 347 milions de dòlars a Itàlia per impostos mal declarats durant dos anys. En el cas que el mateix problema s’estengui a la resta d’Europa, estarem parlant d’una quantitat de diners impressionant a la qual haurà de fer front la companyia nord-americana.

El màxim responsable executiu d’Apple, Tim Cook, va assegurar que l’empresa no utilitza trucs fiscals per evadir impostos, en una entrevista recent a la CBS va declarar que tot aquest tema és “una completa estupidesa política”.