Desenvolupen una aplicació per Apple Watch que permetrà a l’usuari controla els drons sense controls fiscs, tant sols amb els moviments de la mà con si fóssim un Jedi

Apple Watch permetrà controlar drons com un Jedi | Diari CatalàUn grup d’investigadors taiwanesos ha creat una aplicació per Apple Watch amb la qual s’aconsegueix gestionar un dron amb la mà i mitjançant gestos, com si fossis un autèntic cavaller Jedi. Els investigadors de l’institut tecnològic PVD +, a la Xina, ha desenvolupat un software que permet controlar un dron movent la mà amunt, avall, a l’esquerra o a la dreta. També pots aplaudir per apagar o encendre els llums del dron. Si dibuixes un R amb el dit, en l’aire, els llums es tornen vermelles. Si escrius un I canvien a groc.

Seguim sota la influència de la màgia de la saga Star Wars, no ens sorprèn encertar que a algú se li hagi encomanat aquesta febre i ho hagi aplicat en, per exemple, conduir drons.

Apple Watch permetrà controlar drons com un Jedi | Diari CatalàEl software, anomenat Dong, utilitza un rellotge intel·ligent Apple Watch per interpretar els moviments de la mà amb ajuda dels giroscopis i acceleròmetres que incorpora. Aquests moviments es converteixen en ordres que s’envien al dron, en temps real.

Mark Vine, l’enginyer a càrrec del projecte, acompanyat del seu equip, afirma que han estat treballant 18 mesos en el software de control, que es pot instal·lar a qualsevol ROM de qualsevol tipus de dron. El desenvolupament es compon, com a part fonamental, d’un Apple Watch que mesura el moviment i inclinació del canell, per després transmetre-ho al dron o fins i tot a robots del tipus Sphero 2.0,així que podria usar-se per controlar com un Jedi el mateix robot per control remot BB-8, que Sphero ven per un preu que ronda els 160 €.