Aquest dilluns és “un dia preocupant per la democràcia espanyola” diu Albert Rivera

0
Albert Rivera demana recorrer decisió Parlament
Albert Rivera en una fotografia d'arxiu | Foto: Reuters

 

Albert Rivera demana recòrrer el resultat de la votació d’aquest dilluns “des del minut 1”

 

EP / El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha manifestat que aquest dilluns 9 de novembre “és un dia preocupant per a la democràcia espanyola” perquè el Parlament podria aprovar una declaració independentista presentada per Junts pel Sí i la CUP.

Com a resposta a les preguntes dels periodistes durant una visita a Melilla, Albert Rivera ha assenyalat que aquest dilluns “és un dia preocupant per a la democràcia espanyola perquè un parlament autonòmic, uns partits polítics, pretenen debatre i aprovar una moció que diu que les lleis democràtiques deixen de ser vigents a Catalunya, que el Tribunal Constitucional no té jurisdicció sobre Catalunya i en definitiva que se salta la democràcia i les lleis espanyoles”.

El candidat a la presidència del Govern espanyol per C’s ha subratllat que “som el primer partit de l’oposició a Catalunya, i Inés Arrimadas aquest dilluns ha de liderar el discurs i defensar molts catalans i molts espanyols que se sentiran representats per nosaltres”.

Albert Rivera ha dit que C’s té clar que aquesta moció “s’ha de recórrer al minut 1, que el Govern ha de recórrer-la i que el Constitucional ha de suspendre-la i anul·lar-la, perquè no té sentit que en democràcia es pugui debatre i aprovar una moció que digui una barbaritat com aquesta”.

En aquest sentit, el dirigent polític ha declarat que “espero que al minut, si s’aprova aquesta moció, es recorri, que Rajoy i el Govern recorrin, tal com li he dit al president del Govern durant la reunió que vam mantenir (a la Moncloa), i que tinguem en definitiva una moció anul·lada per inconstitucional i antidemocràtica”.

A més, ha assenyalat que vol “recordar a més que en aquesta moció es parla de la majoria dels catalans quan és mentida, la majoria dels catalans estan amb la Constitució i la democràcia, i han votat i votaran segurament partits que en general defensem un model de convivència entre espanyols”.

Finalment, el líder de C’s ha recalcat que “jo crec que no es poden sortir amb la seva, s’ha de recórrer aquesta moció i esperem que la democràcia, tot i que hagi de suportar un debat com aquest, sigui capaç d’aguantar i d’anul·lar aquesta moció”.