CDC vol implicar a la militància en el debat renovador que ha de fer una neteja de cara al partit nacionalista

 

Convergència Democràtica celebra aquest dissabte a Bellaterra el Consell Nacional que ha de suposar l’inici del seu procés de refundació. Al capdavant d’aquesta operació serà el president del partit i ex president de la Generalitat, Artur Mas. El seu lideratge es podrà visualitzar en aquest mateix consell, ja que serà l’encarregat de fer la intervenció als mitjans, on es faran públiques les primeres línies de renovació interna.

La portaveu de CDC, Marta Pascal, ha subratllat durant la setmana la mentalitat oberta amb la que s’afronta aquesta refundació. “Tot és revisable i de tot es pot parlar”, considera Pascal. Fins i tot es parla d’un possible canvi de sigles. Malgrat aquesta opció sembla descartada, sí que s’han posat sobre la taula altres idees com organitzar unes primàries per escollir el proper secretari general.

Més veu per la militància

Des de CDC tenen la clara intenció de fer passar qualsevol decisió dins aquesta refundació per la seva militància, fent-la partícip de decisions transcendentals com el possible canvi de sigles o el nom dels futurs líders de la formació nacionalista. El lloc de secretari general, per exemple, està vacant a CDC des de que Oriol Pujol el deixés després de ser imputat pel cas de les ITV. Josep Rull, que havia estat número dos com coordinador general, va abandonar també aquesta funció per assumir la conselleria de Territori.

D’altra banda, CDC es planteja en aquest procés de renovació la reorientació ideològica. L’objectiu final és eixamplar la base de ciutadans que aposten pel procés sobiranista. Un model en el que es volen inspirar des del partit català és en el PNB. Segons Lluís Coromines, dirigent convergent, el del partit basc seria un “bon model”, on els càrrecs del govern no tenen càrrec en el partit i viceversa.

El procés de refundació comença aquest dissabte i culminarà en un congrés que es farà del 3 al 5 de juny, i allà és on deuran resoldre’s definitivament totes aquestes incògnites.