Arda Turan | Diari Catala
Arda Turan, en un entrenament amb el Barça | FOTO: FC Barcelona

El migcampista turc no acaba de retrobar-se amb la seva millor versió des de que va fitxar pel FC Barcelona en un procés d’adaptació més lent del que s’esperava

Ja fa gairebé dos mesos que la sanció de la FIFA que no permetia que els fitxatges de l’estiu passat poguessin jugar va deixar de tenir vigència. Des de llavors, Aleix Vidal i Arda Turan són dos jugadors més de la plantilla del FC Barcelona però, de moment, donen sensacions molt diferents sobre el terreny de joc.

El lateral català ha mostrat que està completament adaptat al joc de l’equip i està oferint unes grans prestacions, convertint-se en una gran competència per a Dani Alves. No obstant, el turc està patint més per poder oferir la versió que tant enamorava a l’Atlético de Madrid de Diego Pablo Simeone, on era una de les grans estrelles.

A nivell d’entrega, no se li pot recriminar res. Arda Turan lluita totes les pilotes, es sacrifica defensivament i demostra que, a ganes, no el supera ningú. D’altra banda, no es mostra tant participatiu en el joc ofensiu dels blaugrana. Amb la pilota als peus, se’l veu tímid, nerviós i poc atrevit per fer jugades verticals o passades que trenquin les línies de l’equip rival.

Seria un error dubtar del futbolista turc i de les seves condicions per jugar al Camp Nou. No obstant, sembla que, de moment, els gairebé 40 milions que el club va pagar per ell l’estiu passat estan pesant massa a un jugador que no s’acaba de trobar a si mateix. Està destacant massa en la tasca de recuperar pilotes i massa poc en les jugades d’atac, un còmput insuficient per ser jugador del Barça. Arda Turan es veurà obligat a donar un pas endavant en el seu joc per tornar a ser el migcampista brillant que tots sabem que és.