Arenas guanya les dos carreres a València

0
Arenas guanya però Bulega és campió
www.motocuatro.com

Però li és insuficient per evitar el títol de Bulega

El català Albert Arenas començava el cap de setmana de l’última prova del FIM-Cev Repsol a València a 25 punts del líder Nicolò Bulega. El català s’ha trobat en tot moment en el grup capdavanter de les dues carreres i ha aconseguit la victòria en les dues proves, però Bulega ha aconseguit ser 4rt i 3r respectivament i s’ha proclamat campió d’aquest campionat. Curiosament el pilot que corre sota l’escuderia VR46 s’ha proclamat campió en el mateix escenari on el seu referent Valentino Rossi el va perdre fa una setmana.

Moto3 era un dels plats forts del dia i no ha defraudat. La primera carrera, després d’una forta caiguda de Juanjo Nuñez, en la qual també han estar implicats altres pilots, ha estat cancel·lada amb bandera vermella i s’ha donat una nova sortida a només nou voltes. Aquest fet ha afavorit a Albert Arenas que a la primera sortida havia patit una caiguda i rodava en la posició 23, el seguir a pista li ha permès poder tornar a sortir a la segona sortida. Després d’apagar-se de nou el semàfor vermell, s’ha format un grup de set pilots, amb Dalla Porta, Arenas, Mir, Canet, Arbolino, Bulega i Sasaki. El grup s’ha mantingut compacte fins a la penúltima volta quan Arbolino ha patit una caiguda. Una vegada més, l’última corba de València ha resolt la carrera, quan un extralimitat Dalla Porta tirava a Canet i Arenas amb una gran maniobra avançava a dos pilots i aconseguia la victòria, per davant de Mir i Sasaki, guanyador de la Asian Talent Cup 2015, en la seva primera participació en el CEV. Bulega, Masia, Fernández, Skinner, Yamada, Valtulini i Pawi tancaven la classificació dels 10 primers.

Bulega dedica el títol de campió del món júnior a Rossi
www.motocuatro.com

En la segona carrera, amb el títol per decidir, a Nicolò Bulega li valia una quarta plaça per proclamar-se campió. Sota aquesta premissa, després de començar la carrera, s’ha format un grup de cinc pilots al capdavant, amb Mir, Canet, Arenas, Dalla Porta i el propi Bulega, que han rodat junts fins el final alternant les diferents posicions i configurant cadascú la seva estratègia. En l’última corba, un nou i nefast error de Dalla Porta, perdia el control de la seva moto i s’emportava amb ell a terra a un altre pilot, en aquesta ocasió el mallorquí Mir. Arenas guanyava la seva tercera carrera de l’any, mentre que Canet era segon i Bulega, amb el seu tercer lloc, es convertia en el primer Campió del Món Junior de Moto3, malgrat haver guanyat només una carrera durant tota la temporada. Skinner, Arbolino, Yamada, Masia, Fernández, Pérez i Valtulini completaven les 10 primeres posicions. Albert Arenas amb aquestes dos victòries aconsegueix el subcampionat i s’ha quedat a només 4 punts de Bulega, una gran temporada i sobretot un gran final de campionat que esperem li serveixi per intentar donar el salt al mundial.