Arenas, Morales, Vierge i Bulega guanyen al FIM-CEV Repsol a Jerez

0
Morales es proclama campió de Superbikes a Jerez
www.todocircuito.com
Arenas i Bulega triomfen a Jerez al FIM-Cev Repsol
Twitter: @VAVEL_motor

Arenas i Bulega guanyen les dos carreres de Moto3

Les dos carreres de Moto3 al FIM-Cev Repsol a Jerez han estat marcades per la no participació del fins avui líder del campionat, Aron Canet, el pilot valencià patia una caiguda als entrenaments i es fracturava el peu. El mateix dia els metges li van desaconsellar córrer aquestes dos carreres i volar immediatament cap a Barcelona per començar la recuperació i estar al 100% a les definitives dos curses a València en més de 15 dies. Aron Canet tenia 40 punts d’avantatge sobre Joan Mir i un més sobre Bulega, per tant, segons els resultats podria veure reduïda aquesta renda a 0 punts i inclús perdre el liderat.

A la primera carrera Mir aconseguia rodar en la 1a posició amb un bon avantatge gràcies a un error de Bulega a la frenada del Dry-Sack. En aquesta frenada l’italià Bulega perdia la 1a posició amb Mir i es quedava en una lluita amb Arenes, on hem vist molts avançaments entre tots dos pilots. Però Bulega aconseguiria retallar diferències amb Mir i atrapar-lo, llavors aconseguiria unes dècimes d’avantatge ja que ara la lluita entre Mir i Arenes el beneficiava a ell. Però aquesta categoria està molt renyida i els 3 pilots es tornarien a reunir i arribarien junts fins a la línia de meta, a l’última volta hem viscut una gran lluita entre els 3 i al final, a la mateixa línia de meta Arenes ha aconseguit la victòria, seguit per Mir i Bulega. En quarta posició entrava Bendsneyder que va rodar sol tota la carrera però va aconseguir que el grup perseguidor no l’atrapessin ja que s’hauria posat en una situació difícil ja que podria haver passat de ser 4rt a 12è,

Bulega es col·loca líder provisional de moto3 al FIM-Cev Repsol
www.motorlunews.com

La segona carrera va començar amb les primeres gotes d’aigua, però tots els pilots muntant pneumàtics de sec. Això afegia incertesa a la ja de per sí mateix emocionant carrera de Moto3.

Tot i aquesta incertesa, passades les voltes tornàvem a tenir els mateixos 3 protagonistes que la 1a carrera, Bulega, Mir i Arenes que obrien un gran forat amb el grup perseguidor, on trobàvem a Dalla Porta, Dati, Petrarca, Arbolino i Masià. En aquest segon grup és on hem vist més avançaments. 

La carrera va canviar quan a la segona corba Mir se n’anava a terra a causa de les difícils condicions de l’asfalt que començava a estar mullat, el pilot balear deia adéu a les opcions de guanyar la carrera i de retallar més punts a Canet i posar-se al capdavant del campionat. Tot i això Mir va intentar seguir a carrera per sumar algun punt que li donés més opcions de ser campió a València.

Aquesta caiguda feia que la lluita del segon grup ara donés accès a l’última plaça del podi. Davant Bulega intentava escapar-se d’Arenes però el pilot català ha donat molta guerra, però a falta de dos voltes Bulega ha obert un forat que ja era impossible de recuperar. Així doncs Bulega aconseguia la victòria en aquesta segona carrera de Moto3 que el feien col·locar-se primer de la general a falta de les dos carreres a València i amb només 4 punts d’avantatge. Arenes amb la segona posició es col·locava 3r al mundial a 25 punts de Bulega quan queden 50 en joc.

En quarta posició entrava finalment Dalla Porta desprès d’una gran lluita amb el menut Jaume Masià, l’italià li guanyava la partida per només una dècima i davant la mateixa línia de meta.

Morales es proclama campió de Superbikes a Jerez
www.todocircuito.com

Morales guanya les dos carreres i es proclama campió de Superbikes

Carmelo Morales ha sentenciat el títol de Superbikes al European Championship amb un doblet al circuit de Jerez. El pilot de Yamaha es va imposar en les dues mànigues celebrades en el traçat de Jerez i afrontarà l’última cita de la temporada a València, com a vigent campió de la categoria.

A la primera carrera del dia, Carmelo ha donat una classe magistral. S’ha escapat des de la sortida i no ha donat opció als seus rivals. Scheib, pilot de l’equip Easyrace, ha acabat 2º a 4.184 segons de Morales, mentre que Ángel Poyatos, substitut d’Iván Silva, ha pujat al tercer calaix del podi. El balear ha barallat per l’última plaça del podi amb Adrián Bonastre que finalment ha estat 4rt.

Els resultats de la segona prova han sigut similars, tot i que Carmelo Morales no s’ha escapat des del principi i ha hagut de lluitar per aconseguir el liderat. Un cop ha aconseguit el liderat sí que ha imposat el seu ritme i ha aconseguit obrir un forat de 3,5 segons que li han sigut suficients per guanyar també aquesta segona màniga. Scheib ha repetit a la 2ª plaça, però en aquesta ocasió Adrián Bonastre (3r) s’ha imposat a Ángel Poyatos (4rt) a l’última plaça del podi. Robertino Pietri, que havia caigut a la primera màniga aconseguia la 5a posició en aquesta segona carrera.

La carrera de moto2 del FIM-Cev Repsol a Jerez la guanya VIerge
www.todocircuito.com

Vierge guanya la carrera de moto2 i evita el campionat de Pons

Amb 30 punts d’avantatge sobre Xavi Vierge a la classificació general, Edgar Pons tènia al circuit de Jerez una primera oportunitat per proclamar-se campió d’Europa de Moto2. El pilot català necessitava treure-li 20 punts, difícil d’aconseguir tenint en compte la regularitat de Vierge durant tota la temporada.

Pons arrencava a Jerez des de la Pole Position, mentre que el seu màxim rival sortia des de la sisena posicióEls dos pilots han fet una gran sortida i Edgar Pons es situava primer. 

La lluita pel títol ha tingut avui un convidat de luxe, la de Tetsuta Nagashima. El pilot japonès, que arrencava des de la tercera posició, s’ha col·locat a roda de Pons, i poc desprès líder. Tots dos pilots han obert un forat respecte a la resta de rivals, però Xavi Vierge no estava disposat a deixar que s’escapessin.

Vierge aconseguir retallar les diferències i enganxar-se al grup de davant quan només es portaven 5 voltes, ha aconseguit fins i tot col·locar-se lider momentani de la carrera. Anthony West, en la quarta posició, els seguia de molt a prop.

Amb Vierge ja en primera posició, aquest marcava un ritme molt fort que solament podia seguir Nagashima, quedant-se Edgar Pons i Anthony West més retardats. D’aquesta manera Vierge i Nagashima han lluitat per la victòria, mentre que Pons i West s’han disputat la tercera posició amb el grup format per Lucca Marini, Eric Granado i Alan Techer cada vegada més a prop.

Ja en les últimes voltes, Pons tornava a recuperar el seu ritme pensant en la lluita pel campionat i s’allunyava del grup, rodant en solitari en tercera posició.

Per davant, en una gran última volta, on la victòria encara no estava decidida, Nagashima passava a Vierge, però el japonès s’obria i Vierge el tornava a avançar per aconseguir així la victòria en una gran carrera de moto2 al circuit de Jerez.

Nagashima passava per línia de meta en la segona posició, aconseguint així el seu primer podi de la temporada, mentre que Edgar Pons finalitzava tercer. Per darrere, Lucca Marini entrava en la quarta posició, mentre que Alan Techer era cinquè, Anthony West sisè i Eric Granat setè.

Amb aquest resultat, el títol es decidirà en dues setmanes a València, on els pilots de Moto2 disputaran dues carreres. Ara mateix Edgar Pons té 21 punts d’avantatge sobre Xavi Vierge.