Arenys de Munt estudia la remodelació de Can Borrell

0
Arenys de Munt/TWITTER | Diari Català
Foto: Arenys de Munt/TWITTER

La masia és un dels edificis culturals més importants del municipi

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament d’Arenys de Munt el Pla d’Equipaments Culturals del municipi, un estudi que dóna un paper central a la reconversió de la Masia de Can Borrell com a epicentre on es doni una confluència entre l’àmbit escolar i el cultural.

El document, elaborat a petició del consistori dins del Programa d’Assessorament Cultural de la Diputació, ofereix una diagnosi sobre l’estat actual dels equipaments culturals i una estratègia de futur, a partir de dos aspectes: disposar d’un nombre adequat d’equipaments culturals tenint en compte els estàndards actuals, i implicar la ciutadania i el teixit associatiu en el dinamisme d’aquests espais.

Can Borrell/TWITTER | Diari Català
Foto: Can Borrell/TWITTER

L’eix central de l’estratègia fa referència a convertir Arenys de Munt en un municipi on cultura i educació quedin entrelligades, incorporant la dimensió cultural a l’educació i desenvolupant la dimensió educadora de la cultura. I és en aquest marc que té un paper central la reconversió de la Masia de Can Borrell.

L’apartat propositiu també fa especial èmfasi en facilitar l’accés a la cultura. Per una banda, augmentant els equipaments culturals municipals amb la construcció d’una nova biblioteca i l’adequació d’una antiga fàbrica com a Centre Cívic i Cultural. Per l’altra, recuperant l’ús ciutadà i cultural de l’espai públic. A més el document incorpora un seguit d’actuacions específiques a realitzar a cada un dels equipaments culturals existents.

Font: Diputació de Barcelona