El Mundial de MotoGP regressa aquest cap de setmana a Termas de Río Hondo, circuit en el qual va encendre’s la primera espurna del conflicte que ha acabat incinerant l’amistat entre Marc Márquez i Valentino Rossi

Marc Márquez, Valentino Rossi i el Mundial de MotoGP regressen al circuit de Termas de Río Hondo, a l’Argentina, traçat que ara fa un any va albergar el primer acte de l’enfrontament que ha esmicolat l’amistat entre ‘Il Dottore’ i el de Cervera.

El català domina la cursa quan manquen poques voltes pel final. Rossi es vesteix de Valentino i l’atrapa després d’una remuntada heroica. En un revolt de dretes el d’Honda intenta l’avançament per l’interior. Es toquen. S’empenten. I en el següent revolt, d’esquerres, ‘Il Dottore’ fa un brusc canvi de direcció amb el qual colpeja un Márquez que perd el control de la moto i acaba pel terra. La cursa del català finalitza sobre la gespa de Termas, mentre Rossi creua la línia de meta obtenint la segona victòria de la temporada.

'Il Dottore' celebra la victòria al podi del circuit argentí | FOTO: europapress.es
‘Il Dottore’ celebra la victòria al podi del circuit argentí | FOTO: europapress.es

L’incident a terres argentines seria el començament d’una ‘guerra’ dialèctica i sobre la pista la qual va representar els següents actes de l’obra sobre els traçats del TT Circuit Assen, del Phillip Island Circuit, del Sepang International Circuit i del Circuito Ricardo Tormo. Qui no va divertir-se va ser perquè no va voler. Bé, potser amb la maniobra de Malàisia més d’un vam posar-nos les mans al cap.

Un any després, sembla que el conflicte queda enrere. Oblidat, no; en absolut. Però sí que tots dos pilots han decidit aparcar-lo, com a mínim, durant els dos primers Grans Premis de la temporada 2016. Bona senyal, malgrat cap dels dos a dia d’avui està disposat a estendre la mà en senyal de pau.