Argentina publicarà documents sobre violacions de drets humans durant la dictadura

0
Carlos Foradori Argentina
Carlos Foradori (esquerra), viceministre d'Exteriors argentí | Foto: Gobierno de Argentina

El govern argentí anuncia un acord amb la Unesco per fer públics documents relacionats amb la violació dels drets humans durant la dictadura de Videla

El viceministre d’Exteriors de l’Argentina, Carlos Foradori, ha anunciat aquest dimecres que es publicaran documents relacionats amb les violacions de drets humans a l’Argentina durant la dictadura de Jorge Rafael Videla (1976-1981) i l’any posterior.

Foradori ha detallat que les autoritats han arribat a un acord amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) per publicar 75 comunicacions de l’organisme entre el 1978 i el 1982 sobre la situació dels drets humans al país.

La Unesco ha ordenat que aquests documents, que fins ara eren de caràcter reservat i en els quals s’informa d’assassinats, desaparicions, detencions il·legals, tancament de diaris i altres successos, siguin digitalitzats.

Les denúncies estan dividides entre admissibles i no admissibles, ja que la Unesco rebia únicament notificacions sobre persones detingudes o desaparegudes relacionades amb el camp de la cultura, la ciència, l’educació i la comunicació.

Foradori ha recalcat que la publicació dels documents és un fet “molt important” per donar a conèixer “la pàgina negra de la dictadura”, segons ha informat l’agència estatal argentina de notícies Télam.