Ariana Sánchez (Reus, 1997) està cridada a fer història al món del pàdel. Després de guanyar-ho tot en categoria de menors, aquesta serà la primera temporada que disputi tots els tornejos del World Padel Tour

 
Sutran Patroncinador oficial d’Ariana Sánchez
Sutran Baner 728 - Diari Català

Ari Sánchez es prepara per encetar una nova etapa al món del pàdel | FOTO: Ingrid Llorens
Ari Sánchez es prepara per encetar una nova etapa al món del pàdel | FOTO: Ingrid Llorens

2016 és el primer any en el qual Ari Sánchez deixa a un costat les categories de menors…

Aquest any tanco una etapa i n’obro una altra. De fet ja competíem amb la meva parella als tornejos absoluts, però participar en els tornejos de junior de segon era una manera de no perdre la forma i no sortir de la roda de la competició.

Per arribar on ets hi ha uns inicis. Quins han estat els d’Ari Sánchez en el món del pàdel?

Al costat de casa teníem unes pistes de pàdel i el meu pare hi anava sovint. De vegades l’acompanyàvem el meu germà gran i jo. Vaig començar a jugar i no se’m donava malament, així que vaig apuntar-me a un club de tennis de la meva ciutat per entrenar. L’Anton Rozas va preparar-me durant un any, moment en el qual vaig començar a participar en tornejos del circuit català de menors.

En quin moment te n’adones que el pàdel pot ser alguna cosa més que una afició?

Tots els entrenadors que he tingut em deien que tenia talent per fer del pàdel alguna cosa més que un hobby, però va haver un moment en el que la Federació Catalana de Pàdel va becar-me amb dos entrenaments setmanals amb el Pete Francino. Vaig ser tercera en el meu primer Campionat d’Espanya, segona el segon any i campiona al tercer any.

“Vaig parlar amb l’Eva Gayoso i al setembre ja era aquí. pertànyer al Polo és una experiència única”

Com arriba la proposta del Real Club Polo de Barcelona?

Des de sempre he tingut clar que volia estudiar medicina. Ho podria haver fet a casa, a Reus; però volia viure noves experiències i per aquesta raó vaig decidir traslladar-me a Barcelona.

Vaig parlar amb l’Eva Gayoso i al setembre ja era aquí. Estic molt contenta i il·lusionada; pertànyer al Polo és una experiència única. He signat contracte per un any i entreno amb el Juan Alday, l’entrenador de la Marta Marrero. Abans d’arribar a Barcelona vam mantenir contactes i va proposar-m’ho.

Ari Sánchez, en un entrenament a les pistes del Real Club de Polo | FOTO: Ingrid Llorens
Ari Sánchez, en un entrenament a les pistes del Real Club de Polo | FOTO: Ingrid Llorens

Ara que parles dels estudis, com t’ho fas per combinar el pàdel a nivell professional amb una carrera universitària com medicina?

M’he agafat la meitat de les assignatures, però encara així és molt complicat. Porto un ritme molt diferent al dels meus companys. Ara he estat dues setmanes sense anar a classe perquè he tingut un torneig fora. I, quan tornes, és difícil posar-te ràpidament al nivell dels companys.

A més, el teu ritme de vida tampoc és el d’un jove de la teva edat…

La setmana que tinc torneig entreno un parell de dies, però si no en tinc augmento a quatre o cinc. Combino pista i físic.

M’aixeco a les set de matí i combino entrenaments a Sabadell i a Sant Cugat. L’entrenador em recull a l’estació de tren i anem al Club. Arribo a Barcelona cap al migdia. Dino ràpid a la residència i marxo a classe. De classe al gimnàs i del gimnàs torno a la residència a sopar. Estudio i a dormir.

Quin balanç fas del 2015?

En línies generals ha estat un bon any. Amb la selecció catalana hem guanyat per primer cop el Campionat d’Espanya en categoria femenina. També hem guanyat l’absolut, títol que no s’aconseguia des de feia vuit anys; l’Open i el Campionat del Món.

Ara bé, no estic massa contenta per com m’ha anat al World Padel Tour… a més, a meitat de temporada vaig canviar de parella, però no ens va anar massa bé.

“Al 2016 jugaré al costat de la Tamara Icardo i ho faré a la dreta. Em sento molt còmoda”

I com afrontes 2016?

L’objectiu principal és fer disputar quarts al World Padel Tour, i aconseguir tancar la temporada entre les 12 millors jugadores del món. Alhora, vull fer-me amb tots els títols que pugui de la Catalana.

Per primer cop jugaré a la dreta, tot i que sempre he jugat a l’esquerra. Durant el 2015 he jugat algun torneig a la dreta, i la veritat és que em sento molt còmoda. A més, jugaré al costat de la Tamara Icardo, una noia molt alta de revés.

Es un projecte que comencem aquesta temporada, però estic segura de que ens anirà molt bé juntes. Estic molt contenta.

És a dir, tanques un cicle al costat de la Marta Ortega?

Sí. A la pista ens compenetràvem molt bé, però hem decidit que cadascuna faci el seu camí. Si hem de tornar a jugar juntes que sigui més endavant.

Què valores més d’una companya a la pista de pàdel?

Sobretot que et recolzi en els bons i en els mals moments, sense males cares ni discussions si les coses no van bé. Que aconseguim passar-nos-ho bé a la pista, que aconseguim alliberar pressions… Això et permet desplegar el teu millor joc.

Parles de pressions. Com gestiones la pressió psicològica de les grans cites?

La noto més als partits en els quals em sento ‘obligada’ a guanyar que no pas quan jugo contra alguna de les millors jugadores del món. Entres més nerviosa a la pista. Contra les ‘grans’ entro molt més tranquil·la; intento gaudir, fer el meu joc i aprendre. Tracto de fer el que sé sense encongir-me.

“El nombre de seguidors al pàdel femení està creixent. El joc cada vegada és més ràpid”

Quines són les diferències entre el pàdel masculí i el femení?

És diferent. El masculí es caracteritza per la força i la potència dels cops, mentre que el punts forts de les noies són la tècnica i la tàctica. Però el nombre d’aficionats al pàdel femení està creixent. Cada cop hi ha més ‘pegadores’ i el joc cada vegada és més ràpid. A més, les noies comencem a sortir per les portes, una cosa que li agrada moltíssim al públic.

Per què el pàdel és un dels esports més practicats però no és un dels més mediàtics?

Falta suport per part dels mitjans de comunicació. El canal oficial del World Padel Tour retransmet en directe partits, i ‘Teledeporte’ és una altra finestra des de la qual pots gaudir d’aquest esport. Però trobo a faltar suport mediàtic.

A qui t’agradaria guanyar?

Sense cap mena de dubte, a les bessones Sánchez Alayeto i a la parella Marrero-Salazar. A dia d’avui són la referència del pàdel femení. Algun cop he jugat contra elles i tenen un nivell altíssim.

Ari Sánchez és una promesa catalana del pàdel | FOTO: Ingrid Llorens
Ari Sánchez és una promesa catalana del pàdel | FOTO: Ingrid Llorens

Sutran Baner 728 - Diari Català