Els soldats del exercit dels EUA seran armats amb l’armadura TALOS, una armadura com la de Iron Man per assalts tàctics, abans de 2018

Armadura TALOS, l'Iron Man del exercit dels EUA | Diari CatalàL’Exèrcit nord-americà planeja equipar amb la armadura TALOS als seus soldats fins a l’any 2018, un vestit lleuger per assalt tàctic que proporcionaria als que el portin facultats sobrehumanes com a visió nocturna, una força augmentada i protecció contra els trets.

Armadura TALOS, l'Iron Man del exercit dels EUA | Diari CatalàLa tecnologia usada pel superheroi de ficció Iron Man està cada vegada més a prop de convertir-se en realitat per ajudar els militars dels Estats Units. Es materialitza en el projecte Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS), que pretén fer gairebé invisibles als soldats especials dels EUA

Segons va dir el general Joseph Votel, cap del Comando d’Operacions Especials dels EUA, en una entrevista a CNN.

Iniciem aquest programa després de perdre a un operador en una missió. El primer operador que va entrar en un edifici va ser detectat i, lamentablement, ferit de mort. Arran d’això ens preguntem, ‘Per ventura no podríem fer-ho millor en termes de protecció , donar-li una millor avantatge a l’operador al qual se li assigna el punt més vulnerable?

Armadura TALOS, l'Iron Man del exercit dels EUA | Diari CatalàCada armadura TALOS disposarà d’un ordinador per respondre de forma immediata a determinades situacions i proporcionar a l’usuari una major perspectiva de la situació. L’uniforme pot portar una armadura líquida, actualment en desenvolupament al MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts), que té la capacitat de transformar-se de líquid a sòlid en mil·lisegons quan se li aplica un camp magnètic o un corrent elèctric.

Armadura TALOS, l'Iron Man del exercit dels EUA | Diari CatalàL’objectiu és aconseguir una protecció antibales per tot el cos que en teoria permeti a l’usuari literalment caminar a través d’una ràfega de bales. El vestit tindria a més un panell, que estaria en contacte amb la pell, capaç de detectar i respondre a la temperatura interna del cos, la temperatura de la pell, el ritme cardíac i els nivells d’hidratació.