La CUP veu “penós” que alguns grups rebutgin la visita d’Otegi a Catalunya

0
Arnaldo Otegi ATA
Arnaldo Otegi, en una foto d'arxiu | Foto: Europa Press

Els anticapitalistes veuen encertat que Carme Forcadell rebi aquest dimecres el dirigent abertzale

El diputat de la CUP Albert Botran ha dit veure encertat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, rebi aquest dimecres el dirigent abertzale Arnaldo Otegi, i ha lamentat que alguns grups parlamentaris hagin rebutjat tant trobar-se amb ell com que ho faci Forcadell: “És encara més penós que es vulgui rebutjar una persona que ve a exposar el seu posicionament sobre un conflicte”.

“És encertat que el Parlament obri les portes a una persona com Otegi, que ha contribuït que el conflicte basc es dirimeixi per vies únicament polítiques”, ha valorat en roda de premsa al costat de la també diputada Eulàlia Reguant.

Botran, que ha assegurat que la CUP està disposada a reunir-se amb associacions de víctimes del terrorisme tot i que no li consta cap petició, ha recriminat als contraris a rebre Otegi que “és viure en el passat insistir en la lògica d’amic i enemic”.

“És una llàstima que hi hagi grups que declinin reunir-se amb un actor importantíssim en la resolució d’un conflicte polític que, a més, ens ha tocat molt de prop a Catalunya”, ha valorat.

Així, el diputat anticapitalista els ha emplaçat que expliquin “com es resolen els conflictes des del seu punt de vista”.