El Festival de Sitges comença aquest divendres

0
Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges
Festival de Cinema de Sitges 2015

 El Festival de Sitges amb el terror més sever com a bandera

El 48 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya començarà aquest divendres i durarà fins al 18 d’octubre a Sitges (Barcelona), amb el terror més sever com a bandera en la majoria de les seves 169 pel·lícules –respecte a les 165 de la passada edició–.

Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges
Festival de Cinema de Sitges 2015

L’opera prima guanyadora del Festival de Sundance ‘The Witch’ serà la pel·lícula d’obertura del festival, una producció americana independent signada pel director i guionista, Robert Eggers, i amb la interpretació d’Anya Taylor-Joy.

En la línia de produccions comercials, Sitges tindrà la dramàtica ‘Maggie’, de Henry Hobson, protagonitzada per un atípic Arnold Schwarzenegger enmig d’una apocalipsi zombi, a més de la nova aposta de la factoria de terror hollywoodià Blumhouse: l’estranya ‘The Gift’, de Joel Edgerton –creada pel productor de la saga ‘Insidious’–. També hi haurà la impactant ‘Victoria’, de Sebastian Schipper, feta en un sol pla seqüència de 140 minuts i protagonitzada per la catalana Laia Costa; així com la desconstrucció de la llegenda de James Dean ‘Life’, d’Anton Corbijn, amb la interpretació de Robert Pattinson.

L’epopeia ‘Cooties’ enfrontarà Elijah Wood amb tot un col·legi de nens zombis; la màgia negra i el deliri gore es concentraran a ‘Deathgasm’, de Jason Lei Howden, i la segona part de l’aplaudida ‘Contracted’ es podrà veure amb el nom de ‘Contracted: Phase II’.

REFLEXIÓ RELIGIOSA

Sitges també serà un certamen per reflexionar sobre religió amb la programació de l’últim film del director belga Jaco van Dormael, ‘Le tout nouveau testament’, en què Benoit Poelvoorde interpreta Déu, a més de ‘Last days in the desert’, de Rodrigo García i protagonitzada per Ewan Mcgregor, que se centra en els últims dies de Jesús al desert en una lectura estranya i pertorbadora sobre el Nou Testament. També es podrà veure ‘Strangerland’, de Kim Farrant, protagonitzada per Nicole Kidman, i que narra la desaparició d’una noia a Austràlia i la distopia apocalíptica ‘Partisan’, d’Ariel Kleiman.

El festival, patrocinat per Gas Natural Fenosa, revisitarà el ‘western’ des de l’òptica fantàstica, amb propostes com ‘Slow West’, de John McLean, i amb la cara de Michael Fassbender, mentre que ‘The Visit’, de Michael Madsen, plantejarà la reacció de la humanitat davant d’una hipotètica invasió extraterrestre. La poètica ‘H.’, de Rania Attieh i Daniel Garcia, inundarà el festival de ciència-ficció; el punt radical serà present amb ‘Coin Locker Girl’, de Jun-hee Hano, i el moment arriscat arribarà amb ‘Experimenter’, de Michael Almereyda, protagonitzada per Winona Ryder.

CINEMA ASIÀTIC I PRODUCCIÓ LOCAL

El cinema asiàtic estarà integrat en la producció i destacarà l’important moment de producció en què es troba Japó, amb el retorn de Takashi Miike amb ‘Yakuza Apocalypse: The Great War of the Underworld’.

La producció local tindrà la seva representació en l’opera prima de José Skaf, ‘Vulcania’ i l’última pel·lícula de la factoria Filmax ‘Summer Camp’, d’Alberto Marini i apadrinada per Jaume Balagueró, així com l’estrena de ‘Sacramento’, primera obra de ficció de Carlos Cañeque.

Sobre la presència d’invitats, destaca la visita del cineasta Oliver Stone, Gran Premi Honorífic del festival; Nicolas Winding Refn, Premi Màquina del Temps, com Terry Jones.