Arrenca el Campionat de Catalunya de Trial | Diari Català
Marc Riba a la primera prova del català de Trial

100 pilots es van aplegar a Ripoll el passat diumenge en l’inici del Campionat de Catalunya de Trial Open

La primera prova de la temporada 2016 del Campionat de Catalunya de Trial Open va tenir lloc a la localitat de Ripoll amb una de les inscripcions més importants dels darrers temps en aquesta competició.

Les pluges que van descarregar a tota Catalunya al llarg del cap de setmana, especialment a la comarca del Ripollès, van afegir una mica més de dificultat a les 12 zones dissenyades pel MC Ripoll.

Pel que fa a la categoria Màster, Oriol Noguera va ser el millor pilot superant a Marc Riba en un dels duels més destacats de la jornada. El pilot del MC Baix Berguedà es va acabar imposant per un estret marge de només 5 punts. Gabriel Giró va completar el podi d’aquesta categoria.

Berta Abellán va ser la pilot més destacada en la categoria Promo Fèmines, la pilot del MC La Clau va sumar la meitat de penalitzacions que la segona classificada, Elisabet Solera. Neus Murcia va aconseguir entrar en la tercera posició de podi, després de sumar una penalització menys que la penedesenca Maria Giró. També a Promo Fèmines, la vilafranquina, Alba Lara, es va estrenar en aquesta categoria amb ganes de seguir millorant i escalant posicions.

Asier Zurbano (Open), va guanyar en la categoria Verd Open. Amb la mateixa puntuació, però en segona posició, va finalitzar el pilot Ramon Caellas (Open+50), mentre que Josep Maria Capdevila (Open+50), va completar el podi.

Pel que fa a la categoria Base Groc, la victòria va ser per Lluïs Masó (Base), seguit de Francisco Molins (Base) i Òscar Pons (Base).

Joan Ricart (Promo+35) va vèncer amb solvència la categoria Blau Promo. El pilot del MC Tona va sumar només 13 punts de penalització. Berta Abellán (Promo Fèmines) i Ramon Plana (Promo+50) van completar  el podi.

La propera cursa del Campionat de Trial Open de Catalunya se celebrarà el proper 22 de maig a la Pobla.

Font: Federació Catalana de Motociclisme