Aquesta serà la 34a edició i se celebrarà a mitjans d’octubre

Fira de Barcelona organitzarà la Fira Internacional del Llibre Liber, que promou la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), i que tindrà la 34 edició del 12 al 14 d’octubre al recinte de Gran Via en espera de reunir una representació de 500 segells editorials i empreses de 16 països.

Segons ha informat l’organització en comunicat, Liber es proposa continuar amb la reactivació de les vendes registrada als últims exercicis tant al mercat nacional com l’internacional, així com fomentar el debat, el coneixement i intercanvi d’experiències sobre els diferents aspectes relacionats amb el món del llibre a través de les seves Jornades Professionals.

En aquesta edició, Liber tornarà a concedir especial atenció als continguts digitals, l’autoedició, els nous editors i, com a novetat, als serveis d’impressió. La fira impulsarà els espais que, ja en l’edició del 2015, van tenir una “excel·lent acollida” com la Zona Digital, que recollirà les noves tendències i avenços en aquest àmbit i potenciarà la presència de noves tecnologies i programari d’edició i lectura en aplicacions mòbils.

També potenciarà la Zona de l’Autor, en què escriptors independents podran conèixer les possibilitats que els brinda l’autoedició; i Liber Micro, que aglutinarà petits editors, startups i empreses de nova creació, i els oferirà la possibilitat de programar entrevistes amb compradors i visitants.

A més, Liber 2016, en col·laboració amb Graphispag, habilitarà una àrea expositiva i de conferències per presentar “innovadors” materials, suports i solucions d’impressió d’alt valor afegit per al sector editorial.