Apple llança la beta de iOS 9.3 per a desenvolupadors i aquesta són les seves novetats

Apple té a la recambra l’actualització de iOS 9.2.1 que no trigarà a arribar, però això no vol dir que no estiguin treballant en noves actualitzacions, durant la nit d’ahir han llançant betes per a totes les seves plataformes. Els desenvolupadors ja poden gaudir de les versions de iOS 9.3, OS X 10.11.4, WatchOS 2.2 i tvOS 9.2.

iOS 9.3

iOS 9.3 podria semblar una actualització de software menor, però la realitat és diferent, Apple està promocionant aquesta versió fent-nos entendre que és una actualització important i no li falta raó ja que arribarà amb moltes novetats interessants.

iOS 9.3: una experiència única de dia i ara també de nit.

Són centenars els informes científics que desaconsellen l’ús dels smartphones i tauletes a l’hora d’anar al llit, la llum emesa per ells repercuteix negativament en la qualitat de les nostres hores de son. iOS 9.3 arribarà amb un nou perfil anomenat “Night Shift” o “Mode nit”.

Night Shift iOS 9.3

El “Mode Nit” de iOS 9.3 farà ús del nostre rellotge i de la geolocalització, adaptant així la tonalitat de la pantalla, passant d’un blau a càlid per ajudar-nos a l’hora de dormir, segons el moment del dia en què ens trobem .

iOS 9.3 i la seva aposta per l’educació.

De les novetats que més han cridat l’atenció en iOS 9.3 és sense cap dubte aquelles que van dirigides a l’àmbit educatiu, amb aquesta nova actualització arribaran noves funcions que ajudaran a les escoles a l’hora de gestionar els dispositius.

iPad Compartit

Amb aquesta nova funció es donarà suport a diversos usuaris, sempre i quan l’accés sigui a contingut dirigit a estudiants. La funció és bàsica, qualsevol estudiant podrà usar l’iPad de qualsevol company, per això necessitarà únicament el seu ID Apple i tot el seu contingut personal estarà esperant-li.

iPad iOS 9.3

Hi ha una opció anomenada Photo ID que ajudarà els mestres saber quin alumne està utilitzant determinat iPad.

Aplicació Classroom

Classroom ens farà imaginar com seria l’escola del futur. Amb aquesta aplicació el mestre o estudiant podrà llançar la mateixa aplicació en tots els dispositius a la vegada tenint control absolut sobre ella. Amb Classroom el mestre podrà saber què estan mirant els alumnes en tot moment i si ho desitja podrà bloquejar certes aplicacions per control remot. Permetrà també fer resets de contrasenyes.

Classroom iOS 9.3

Classroom també inclourà la pantalla compartida utilitzant AirPlay, d’aquesta manera l’alumne no caldrà que surti a la pissarra, ja que pot treballar des del seu propi dispositiu veient reflectit el que s’està fent a la pantalla gran de l’aula, una gran idea sobretot a nivell de comoditat.

Apple School Manager

Amb Apple School Manager podrem crear IDs d’Apple i tenir accés a tot el necessari per gestionar tot el contingut que utilitzaran tant mestres com estudiants, des de compres fins a distribució de llibres i aplicacions.

Apple School Manager iOS 9.3

L’aplicació “Notes” també rep novetats

L’aplicació “Notes” rebrà una important millora a nivell de privacitat, amb iOS 9.3 podrem afegir una capa extra de seguretat. Per poder accedir-hi haurem de fer ús del Touch ID, una millora ideal en cas que guardem informació de vital importància (dades bancàries, adreces, etc).

Notes iOS 9.3

News i les seves millores

News és una aplicació que encara no ha arribat a territori espanyol, tot i així Apple segueix millorant la seva aplicació de notícies, incloent noves funcions com la possibilitat de veure un vídeo directament des de l’article. També han inclòs la possibilitat de llegir les notícies en format horitzontal des dels iPhone.

News iOS 9.3

Millores en app Salut

iOS 9.3 ens ajudarà a trobar aplicacions de tercers d’una manera més senzilla, disposarem d’un nou menú lliscant. D’altra banda l’aplicació Salut va mostrar l’temps que hem estat en moviment, fent exercici i el temps que estem en repòs.

App Salut iOS 9.3

AirPlay i Apple Music

iOS 9.3 permetrà CarPlay la integració amb Apple Music, l’aplicació Mapes ens permetrà trobar gasolineres, pàrquing’s i restaurants propers.

CarPlay iOS 9.3