Arrimadas demana reformar Espanya “de dalt a baix”

0
Arrimadas carrega contra Forcadell
Arrimadas a la sortida del Parlament

La líder de Ciutadans critica l’actitud del PP envers Catalunya i considera que “Espanya ha de funcionar millor a partir d’ara”

 

Inés Arrimadas ha avisat el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que la millor alternativa a l’independentisme és “reformar Espanya de dalt a baix” amb un projecte de futur il·lusionador, i que per a això pot comptar amb C’s.

“Si el PP creu que mantenint l’actitud d’aquests quatre anys solucionarà el problema de Catalunya, no és així. No ha servit de res”, ha destacat en una atenció als mitjans aquest dilluns al Parlament, on ha insistit a advertir-lo que la recepta no pot ser només aplicar la llei. Arrimadas ha apuntat que cal explicar als catalans i a la resta d’espanyols -inclòs el 47% de catalans independentistes, ha dit- que “Espanya ha de funcionar millor a partir d’ara”.

Ha aprofundit en la necessitat d’un acord a nivell estatal que faciliti la reforma d’Espanya com a millor alternativa, perquè es requereix un consens “davant del desafiament concret d’unes forces que diuen que se saltaran la legalitat”.

“No sé amb quina fórmula, però sens dubte hi ha d’haver un acord, un pacte d’Estat per garantir la igualtat dels espanyols i el respecte a la democràcia”, ha reiterat Arrimadas. També ha llançat un missatge directe al PSOE dient-li que ha d’explicar on se situarà pel que fa al que ha titllat de ‘desafiament independentista’: “Els partits que aspiren a governar Espanya han de mostrar que per a ells és important”.

No vol aplicar l’article 155

Com a resposta a preguntes dels periodistes, Arrimadas ha dit que espera que no calgui aplicar l’article 155 de la Constitució -obligar una autonomia a un compliment forçós de la Constitució per interès general- i confia que es pugui reconduir la situació, però ha afegit que no són ells els qui estan desafiant les lleis.

Sobre el president de la Generalitat elegit aquest diumenge, Carles Puigdemont, Arrimadas ha destacat que “no es caracteritza per la moderació” i ha incidit que com a president de l’AMI va usar fons públics per fomentar l’independentisme.