Ha titllat l’acord amb la CUP d’humiliant

La líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, ha retret aquest diumenge al candidat a presidir la Generalitat, Carles Puigdemont, que en el seu discurs d’investidura no hagi fet referència a les acusacions de corrupció contra CDC.

En la seva intervenció al ple, Arrimadas ha utilitzat en diversos ocasions el joc de paraules “Puigdemont és ‘más de lo mismo'”, fent un paral·lelisme amb el president Artur Mas i recordant que ell tampoc es referia a la corrupció.

Ha advertit que ella, com a cap de l’oposició, no emularà el líder d’ERC, Oriol Junqueras, quan era cap de l’oposició, sinó que abordarà la corrupció i intentarà obrir les negociacions amb l’Estat: “Vostès diuen que és impossible negociar un millor sistema de finançament, però diuen que negociaran la independència. A qui volen enganyar?”.

Ha titllat l’acord amb la CUP d'”humiliant” i ha afirmat que també això és un reflex del que feia Mas com a president, perquè una de les clàusules que recull el document obliga la CUP a fer un “cordó sanitari al voltant de C’s, PSC, SíQueEsPot i PP”, ja que no els permet votar amb ells mesures que vagin contra la independència, cosa que, segons la seva opinió, suposa posar un cordó a la majoria de catalans.

Arrimadas ha deixat clar que el seu vot contrari a la investidura no és només per discrepància política, sinó perquè “no es pot estar d’acord amb els que volen saltar-se les lleis, la democràcia i la justícia”, i ha promès treballar però respectant les lleis, les resolucions judicials i tots els catalans, també els que no pensen com la seva formació.