‘Art en Trànsit’ al Centre Cultural de Ripollet

0
Art en Trànsit
Foto: DIBA / ART EN TRÀNSIT

‘Art en Trànsit’ la nova exposició itinerant al Centre Cultural de Ripollet, del 4 al 13 de novembre

Art en Trànsit
Foto: DIBA / ART EN TRÀNSIT

El Centre Cultural de Ripollet obre les seves portes a l’exposició itinerant Art en trànsit, que es podrà visitar del 4 de novembre al 13 de desembre. Organitzada per Cultura de la Diputació de Barcelona en conveni amb l’Ajuntament de Lleida, i amb la col·laboració dels municipis que l’acullen, la mostra reuneix una selecció de 24 obres de 16 artistes procedents de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera.

Art en trànsit té el seu origen en una  col·lecció pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. La mostra que es presenta és una tria d’artistes i obres que centrada en la idea que vivim en un món canviant i en trànsit continu, on les conviccions d’ahir són les incerteses d’avui, i on les veritats irrefutables del passat han perdut solidesa i credibilitat.

Art en Trànsit presenta sis àmbits temàtics, d’allò més particular a allò més col·lectiu: subjecte, gènere, moviments migratoris, espai públic, història i emergència dels conflictes. Les obres s’exposen acompanyades de fitxes de contextualització amb la voluntat d’insistir en el sentit de pertinença a un temps concret. Els artistes participants són: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

La inauguració oficial de d’Art en Trànsit serà el 10 de novembre, a les 20h, i anirà a càrrec de la seva comissària, Glòria Picazo. La mostra ja s’ha pogut veure a Cerdanyola, Martorell i Sant Cugat del Vallès. Després de Ripollet, la itinerància continuarà per Terrassa, Manresa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.