Artur Mas amb la transparència d’Infraestructures.cat @parlament_cat

0
Artur Mas
Artur Mas
Artur Mas
Artur Mas

Qui dirà la veritat sobre infraestructures.cat?

El president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà al Parlament aquest divendres a les 10.30 hores per defensar la transparència de l’empresa pública Infraestructures.cat, director general de la qual, Josep Antoni Rosell, ha estat detingut en l’operació Petrum de presumptes comissions il·legals a CDC.

El mateix Mas ha demanat dimecres a la tarda assistir a la Diputació Permanent –òrgan parlamentari abans que comenci la nova legislatura– per donar explicacions sobre la gestió d’aquesta empresa pública, ha informat la cambra en un comunicat.

En una compareixença després de signar el decret de constitució del Parlament, poc després de la detenció, Mas ha anunciat que volia fer aquesta sol·licitud per defensar que el sistema d’Infraestructures.cat és “molt transparent i molt garantitzador de la igualtat d’oportunitats respecte a tothom” en les adjudicacions.

Ha reiterat la seva confiança en els dirigents que gestionen el partit que lidera, CDC, i ha titllat de sobreactuació el registre d’aquest dimecres a la seu de Convergència: “Som objecte de caça major”.

Sobre l’empresa d’infraestructures, ha assegurat: “És cent per cent pública. Poden mirar-ho tot, remoure-ho tot i emportar-se el que vulguin. Estic cent per cent convençut que tots els expedients d’adjudicació són impecables”.

A l’operatiu dirigit pel Jutjat d’Instrucció 1 del Vendrell, fet per la Guàrdia Civil i coordinat per la Fiscalia Anticorrupció, va ser detingut el tresorer de CDC, Andreu Viloca, enviat a la presó provisional després de passar a disposició del jutge.

També han estat detinguts el secretari del patronat de la fundació Catdem i exgerent de CDC, Carles del Pozo, i una administrativa del partit, que han estat posats en llibertat per la Guàrdia Civil a l’espera que els citi el jutge.

Alhora, han estat arrestats set empresaris del sector de la construcció: Jordi Soler (Grup Soler), Xavier Tauler (Copisa), Antonio García Bragado (Tec 4), José Luis Romero (Rogasa), Josep Manel Bassols (Oproler Barcelona), Sergio Lerma (Oproler Madrid) i Jordi Durán (Urbaser).