Artur Mas aposta per fundar una nova Convergència

0
Artur Mas Els Matins entrevista
Artur Mas, durant la seva entrevista a Els Matins, de TV3 | Foto: TV3

Mas confessa que votarà per una nova CDC a la consulta a la militància. Per a l’expresident, l’és “indiferent” el nom del nou partit

Artur Mas aposta per a que, “des de Convergència”, es fundi un nou partit. Així ho ha afirmat en una entrevista aquest dijous a TV3. Argumenta l’expresident de la Generalitat que refundar el partit és clau per afrontar els reptes de Catalunya. D’altra banda, Mas ha demanat esperar als resultats de la consulta per decidir quin serà el seu paper en la nova CDC. “Si jo mateixs estic impulsant la renovació, no tindria sentit dir després ‘ja us ho fareu’”, ha admès, però, el president de Convergència.

Mas no descarta, però, que el nou partit que ell aposta per fundar continuï fent referència a Convergència al seu nom. “M’és bastant indiferent” el nom del partit, ha afirmat Mas. “El nom no és el més important, sinó posar al dia aquest projecte als nous temps”, ha argumentat l’expresident.

Malgrat les seves paraules respecte el seu futur, Mas assegura ser conscient que “a l’espai central de Catalunya cal que hi hagi nous lideratges”. També “noves formes” són necessàries, segons l’expresident, que ha presumit a l’entrevista de les primàries que el partit realitzarà al maig -el mateix dia de la consulta a la militància sobre el futur de CDC- per decidir qui liderarà la llista al Congrés el proper 26 de juny.

Precisament sobre les futures eleccions, Mas considera oportú que, malgrat la cerca de la independència, Convergència sigui present al Congrés. “Mentre calgui ser a Madrid, cal fer-ho amb caràcter d’utilitat”, afirma l’expresident, que, preguntat pels resultats de les darreres eleccions generals -DiL va obtenir vuit diputats-, ha respost desitjar que els catalans vegin l’esforç i els objectius de la CDC actual, “o la nova”.

 

“L’exemple és Escòcia”, no Kosovo

Respecte a la futura independència de Catalunya, Artur Mas té clar que vol comptar amb el suport exterior. “No defensem una independència aïllada de l’exterior”, ha insistit, posant el valor la Unió Europea com a projecte inclusiu. Té clar també Mas que l’exemple a seguir per Catalunya és Escòcia i no Kosovo, malgrat el president Carles Puigdemont va posar d’exemple el país de l’Est al Parlament per assegurar que el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, el rebrà aviat a Brussel·les.

Per Catalunya, Mas considera que cal que hi hagin els partidaris al Sí, però també els que “encara avui no s’han decidit i aposten pel dret a decidir”, en referència a Catalunya Sí Que És Pot. Preguntat per si cal tornar a la pantalla del dret a decidir, Mas considera que “encara hi som” i ha definit el referèndum com una via per a mostrar “a ulls de tothom” la voluntat del poble català per a que pugui ser reconegut per la comunitat internacional.

Reconeix l’expresident que, en cas de no arribar a un acord amb l’Estat espanyol, el full de ruta ha d’acabar, necessàriament, amb un cert punt de trencament i conflicte. “Si Catalunya esdevé un Estat independent, caldrà un acord amb la UE”, prioritza Mas.

 

 

Compartir
Article anteriorLa CUP s’abstindrà i facilita l’aprovació de la modificació pressupostària
Article següentUna conductora i el seu nadó, ferits a Terrassa
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]