“El pròxim Govern no farà coses rares”

0
Artur Mas contra els atacs - Diari Català
Artur Mas contra els atacs

Va assistir a l’Assemblea General del Clúster de l’Automoció de Catalunya

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha enviat aquest dijous un missatge de tranquil·litat als empresaris assegurant-los que el Govern que pugui formar JxSí després de negociar amb la CUP farà bé les coses, i no farà “coses rares”.

En el discurs de clausura de l’Assemblea General del Clúster de l’Automoció de Catalunya a Martorell, ha manifestat: “Dins d’aquest embolic que hi ha, vull donar-vos un missatge de tranquil·litat en el sentit que les coses, si podem, les farem i les hem de fer bé, perquè si no les fem bé, és millor no fer-les”.

Ha afegit que “la voluntat de l’actual Govern i del que pugui venir en els pròxims temps no és de fer coses rares o estranyes; el que es pretén és millorar la situació global de Catalunya, i això té els seus condicionants”.

Mas ha dit que el Clúster de l’Automoció de Catalunya –que reuneix a les empreses del sector– és un exemple de projecte col·laboratiu, i l’ha comparat amb “l’intent de fer al país un espai polític col·laboratiu que permeti que, en benefici del tot, les coses acabin anant millor”.

“SABER ADMINISTRAR” LA SITUACIÓ

El president ha reconegut que la política catalana “és molt complicada; alguns podrien dir que és reconsagrada, perquè realment es produeixen situacions a vegades curioses, a vegades fins i tot una mica insòlites, però és així, i cal saber-la administrar en la línia que existeix”.

Mas està convençut que les negociacions JxSí-CUP per a la investidura acabaran bé, i ha recordat que “els últims anys hi ha hagut situacions polítiques d’alta complexitat que semblava que no tenien sortida i l’han acabat tenint”.

“I aquesta vegada també la tindrà, o com a mínim farem tot el que estigui en la nostra mà per a aquesta situació tingui sortida i sigui d’acord amb les perspectives que s’han generat”, ha afegit.

“Som conscients que l’arquitectura política del país és especialment complexa, però hi ha molta gent que estem determinats a fer-ho, a enfrontar-nos a les dificultats i a fer-ho bé, a fer-ho d’una manera que la corrent central d’aquest país s’identifiqui amb aquesta forma de fer-ho”, ha dit Mas.

També ha afirmat que, “si la corrent central d’un país no s’identifica amb un projecte, el projecte al final té debilitats i no acaba de tirar endavant”.

“Cal molta gent, molts són importants per estar en un projecte d’aquesta magnitud, però la corrent central del país és la que s’ha de protegir per sobre de tot, perquè és la que li dóna solidesa a mig i llarg termini a qualsevol projecte”.