“La sang que ha corregut també és nostra”, ha afirmat

A una declaració a la Generalitat, ha mostrat la solidaritat amb el poble francès: “No són només veïns, són els nostres amics i aliats en la defensa d’una sèrie de valors que van més enllà d’una o una altra religió. No és un tema d’una religió. Es tracta de la lluita del bé i el mal”.

Mas condemna els atacs a París i ha afirmat que la sang vessada a París és també de la civilització europea, que defensa uns valors a favor de la pau, del diàleg i d’arribar a acords: “La sang que ha corregut també és nostra”.

   “En el bé hi ha gent molt diversa, i en el mal hi ha mal, poca cosa més, ganes de destruir, la violència per la violència i fer córrer sang”, ha remarcat.

Ha expressat la seva solidaritat amb el poble francès i ha explicat que s’ha posat en contacte amb l’ambaixador francès i que el cònsol a Barcelona ha participat en el minut de silenci celebrat aquest migdia.

Ha afirmat que a Barcelona s’està celebrant la XV Cimera de Premis Nobel de la Pau, i que a Catalunya “té la pau molt arrelada en la genètica del país”.

“NO ESTEM LLIURES D’ACCIONS TERRORISTES”

Artur Mas ha afirmat que Catalunya està en un grau 4 de 5 en el nivell de seguretat des del mes de gener, quan va passar l’atemptat a la revista ‘Charlie Hebdo’, i que una quarta part de les accions de prevenció està dedicada a eventuals atemptats terroristes.

No estem lliures d’accions terroristes“, ha volgut subratllar el president de la Generalitat, que ha sostingut que les forces de seguretat són conscients d’això, i ha remarcat la col·laboració amb el Ministeri de l’Interior en la prevenció.