El president en funcions anuncia que, “si no hi més remeï”, convocarà noves eleccions pel 6 de març

Artur Mas té clar que no vol concedir més a la CUP. Per aquest motiu, ja no amaga que el dilluns 11 convocarà unes noves eleccions. Només un moviment des de la CUP evitaria aquesta convocatòria. El president en funcions de la Generalitat ha deixat clar en una roda de premsa aquest dimarts, això sí, que aquest moviment de la CUP haurà de ser sense esperar cap concessió més per part de Junts pel Sí.

Artur Mas ha defensat la decisió de Junts pel Sí recordant els resultats del 27S, que per ell van ser molt clars. “Junts pel Sí més que dobla els resultats de la segona força [Ciutadans]” ha recordat Mas, que al mateix temps ha afegit que “multiplica per sis els diputats de la CUP”, tot puntualitzant que els multiplica “per 12 si tenim en compte només a la meitat de la CUP contrària a la meva investidura”.

“La presidència de la Generalitat no és una subhasta”, ha expressat Artur Mas, que ha recordat que, al seu parer, “s’han fet certes concessions generoses a la CUP”. Lamenta Mas que s’hagin de convocar noves eleccions però ho fa per “dignitat” i apel·lant “la gent del país” a que “la majoria [independentista] sigui operativa”.

“Potser la gent ha donat a la CUP una responsabilitat que no poden assumir”

Considera Mas que el no fer més concessions respón a “salvar el procés. No a un partit ni una persona”, en referència al fet que ell torni a liderar una possible candidatura unitària independentista o, si més no, una futura candidatura de CDC -amb les sigles que es decidèixen-. “[La CUP] no pot pretendre que 62 diputats i 1.700.000 votants abaixin el cap per a que uns pocs diputats, que a sobre estan dividits, se surtin amb la seva”. “No comptàvem amb que des de dins del procés es posarien pals a les rodes”, ha denunciat Mas que considera que “fins ara sempre s’havia imposat el sentit comú”. “Potser la gent ha donat a la CUP una responsabilitat que no poden assumir”, ha arribat a dir Artur Mas durant la compareixènça.

Mas ha emplaçat als periodistes al proper dilluns per parlar d’una possible reedició de la coalició Junts pel Sí i per saber si ell tornarà a presentar-se com a candidat en aquestes eleccions a Catalunya que, tot i que encara no es pot confirmar, el president en funcions apunta que serien el proper diumenge 6 de març.

Compartir
Article anteriorMas, març i les coalicions
Article següentCreu Roja Joventut repartirà 70.000 joguines
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]