Artur Mas fa un pas cap a la diplomàcia

0
Artur Mas Rac1 diplomàcia
L'expresident Artur Mas en un moment de l'entrevista | Foto: RAC1

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, farà “una diplomàcia paral·lela” a la conselleria d’Exteriors per demanda de Carles Puigdemont

A la seva darrera roda de premsa, el ja expresident de la Generalitat Artur Mas va avisar que només feia un pas al costat, però que seguiria fent política. Així va quedar clar després de l’entrevista concedida a RAC1, on va parlar sense donar gaires detalls sobre l'”encàrrec” que l’actual president del govern català, Carles Puigdemont, li va demanar: fer contactes “de manera discreta” amb líders internacionals.

Segons s’ha pogut saber, serien “accions concretes i puntuals” que consistirien en una mena de “diplomàcia paral·lela” a la de la conselleria d’Exteriors, encapçalada per Raül Romeva. L’objectiu d’aquest tipus de diplomàcia és, en nom de l’Executiu, establir contactes amb aquelles personalitats polítiques i el seu paper internacional en les quals es puguin “emmirallar”.

La finalitat d’aquesta “diplomàcia” portada a terme per Artur Mas seria informar de primera mà sobre el procés sobiranista i donar un cop de mà al govern de Puigdemont. Com a expresident, Mas va dir que “sóc aquí per ajudar el Govern, Junts pel Sí i el projecte per a què segueixi endavant sense perdre efectius dins la societat catalana”.

El pas al costat ha estat temporal, i ja ha avisat que a banda de servir d'”ajuda” al govern de Puigdemont, està “a la reserva” com a candidat en unes pròximes eleccions. “Com que no se’m va deixar acabar, no puc dir que no tornaré”, va assegurar.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins l’estratègia del Govern català per “saltar la paret” de l’ofegament que l’Estat espanyol exerceix pel que fa a la seguretat jurídica i legalitat. Tot i això, l’expresident Artur Mas ha dit que es limitarà a fer contactes a l’estranger i que no tindrà cap càrrec a l’Executiu de Carles Puigdemont, tot i que comparteixen una “sintonia total” en moltes de les situacions.