Artur Mas només serà candidat si hi ha llista unitària

0
investidura d'Artur Mas
Artur Mas | Foto: Europa Press

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que no té cap intenció de liderar la candidatura de Convergència

L’expresident de la Generalitat i president de Convergència (CDC), Artur Mas, va afirmar ahir en una entrevista a 8TV que estaria disposat a encapçalar – o si més no participar-hi -una llista unitària amb ERC. “M’agradaria una llista amb tots els partits sobiranistes per guanyar el 26J”, va dir.

La idea d’Artur Mas i de part de Convergència és presentar una candidatura de l’estil de Junts pel Sí per a les eleccions generals, ja que, segons l’expresident, el sobiranisme s’hauria de mostrar unit “mentre no assolim l’objectiu que ens hem plantejat”. “Perdrem l’oportunitat de que el sobiranisme apareixi com a vencedor d’unes eleccions quan tenim un Govern conjunt, una llista conjunta de Junts pel Sí”.

No se sap ben bé si les opcions independentistes perdrien força en unes noves eleccions, però sembla que el que està clar és que Convergència – o Democràcia i Llibertat al Congrés – sí que perdria escons. Tanmateix, Artur Mas no veu probable una llista unitària amb els republicans, ja que “la direcció d’ERC no ho vol”.

Per a Artur Mas, “l’únic sentit que tindria que jo participés en alguna llista seria que els partits sobiranistes fessin pinya, anessin junts” i com va deixar molt clar que creu que això no passarà, el president de Convergència va descartar a la vegada presentar-se com a cap de llista de la seva formació.

L’expresident va afirmar que moltes persones li aconsellen o li demanen que ho faci, però que ho rebutja perquè vol “tenir una opinió lliure” i no “estar sotmès a la pressió dels processos electorals que té el cap de llista”. “Puc fer millor servei al país si tinc l’opinió més lliure”, va afegir.

El que sí que té clar que faria servei al capdavant de la llista de Convergència és el portaveu al Congrés de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, que ha afirmat que la seva intenció es repetir com a candidat per les llistes del partit en les pròximes generals, tot i que encara s’han de celebrar unes primàries per decidir-ho.