L’ex-president avisa en una entrevista que no es pot proclamar l’Estat català sense una consulta prèvia

 

“Menys ‘postureo’” i més pragmatisme. Això és el que ha semblat demanar l’ex-president de la Generalitat, Artur Mas, en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres on ha recomanat a l’actual executiu, liderat per Carles Puigdemont, “no presumir d’allò que no pots fer”.

Mas considera que a l’actual Govern se li pot exigir que prepari unes estructures d’Estat –en tots els sentits. Però, en canvi, ha advertit que no és factible que l’actual Govern proclami l’Estat català sense haver fet abans una consulta entre els ciutadans que rebi més del 50% dels suports.

Tampoc troba molt lògic l’ex-president esperar que l’Executiu dissenyi i aprovi un munt de lleis pel futur Estat si aquestes seran “tombades des de Madrid” que, en expressió d’Artur Mas, és qui “té el control de l’aixeta”.

Preguntat per la trobada entre el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, i el govern espanyol, Mas s’ha mostrat pessimista. Argumenta l’ex-president que “Espanya no té projecte per Catalunya”, i ho argumenta explicant que mentre PP i Ciutadans signifiquen un “no a tot”, el PSOE no té més projecte que “administrar la situació com puguin”.

 

No vol que Girona trenqui l’entesa CDC-ERC

Si un tema ha monopolitzat l’inici de l’entrevista que Mònica Terribas li ha fet a Artur Mas, aquest ha estat la dimissió d’Albert Ballesta com alcalde de Girona després de menys de dos mesos des que va ser escollit.

Mas no creu que la dimissió de Ballesta signifiqui un fracàs de Convergència i, més aviat, ssembla enyalar a ERC com el principal responsable de la situació que es viu a Girona. “No estic aquí per assenyalar culpables”, ha expressat Mas, però no s’ha estat de “denunciar aquesta manca de sensibilitat i visió en moments transcendents que viu el país”.

Malgrat tot, l’ex-president confia en que aquest episodi no trenqui la bona entesa que el seu partit, CDC, i Esquerra mantenen des de fa temps, especialment al Parlament, on governen des de JuntsxSí.

Compartir
Article anterior(20.30h) Duel català als quarts de Copa
Article següentAC/DC posposa els seus concerts per la pèrdua d’audició de Brian Johnson
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]