Artur Mas renuncia a l’acta de diputat

0
Artur Mas renuncia a l’acta de diputat
Artur Mas

Mas es vol dedicar a la renovació del seu partit CDC

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas ha renunciat a la seva acta de diputat de Junts Pel Si, després d’haver renunciat també a presidir el nou executiu català en favor del nou president, Carles Puigdemont.

Mas ha fet el lliurament de la renuncia aquest mateix dimecres a la cambra catalana, un dia després que Carles Puigdemont hagi pres possessió del nou càrrec del govern.

En aquesta mateixa roda de premsa, sí que va deixar clar: “No vull càrrecs, sinó ser president o expresident, i tan digna és una cosa com una altra”, i va assegurar que no es retira de la política ni renúncia a ser candidat de nou en algun moment, perquè el seu antic compromís de retirar-se era només per fer-ho després d’aquest nou mandat que anava a assumir.

Que passa amb el 9N?

En renunciar a l’escó, Mas deixarà de ser aforat, però la causa de l’organització del procés participatiu del 9N sobre la independència –pel qual està sent investigat– previsiblement seguirà sent instruïda pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que la consellera en funcions també investigada, Irene Rigau, mentre sigui diputada de JxSí.

En aquest procediment, a més de Mas i Rigau, està sent investigada la llavors vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; tots ells, per suposadament desobeir el veto del Tribunal Constitucional (TC) a aquesta consulta de 2014 sobre la independència.