Artur Mas vola cap a l’estat propi en castellà

0
Artur Mas
Artur Mas

Ha dit les seves paraules en castellà

Davant d’aquest escenari, s’ha dirigit en castellà als ciutadans de la resta d’Espanya: “Qui vol viure en un Estat que persegueix criminalment a aquells que posen les urnes per conèixer la voluntat de la gent, que tracta els demòcrates com si fossin delinqüents, que utilitza les lleis i tribunals contra la democràcia?“.

Ha reprotxat Rajoy d’haver abusat del TC per intentar frenar el procés participatiu del 9N fa un any: “Quan va veure a més de dos milions de persones que votava en una barreja d’ordre nòrdic i civisme mediterrani, va embogir i va obrir la via penal, una decisió que va comportar la dimissió del fiscal general i el rebuig unànime de la junta de fiscals de Catalunya”.

NO A LA DECLARACIÓ UNILATERAL

El president català en funcions ha celebrat l’aprovació aquest dilluns al matí al Parlament de la resolució sobiranista de JxSí i la CUP, i ha recalcat que el text “no diu que es prevegi una declaració unilateral d’independència”.

Ha argumentat que el fet que les candidatures sobiranistes no arribessin al 50% dels vots el 27S “obliga a conduir el procés segons la realitat social”, però en cap cas a renunciar a la independència.

Veu marge per “al diàleg i la negociació” amb l’Estat central, però ha criticat que fins ara el Govern espanyol mai s’ha obert a negociar res que tingui relació amb el procés sobiranista.

“Segueix amb la dinàmica de dinamitar ponts, del ‘quant pitjor, millor’. Utilitza qualsevol dinàmica catalana, ja sigui gran o petita, com a munició electoral; a vegades, amb carreres embogides per veure qui la diu més grossa”, ha lamentat.

A la tribuna de convidats ha destacat la presència dels expresidents del Parlament Joan Rigol, Núria de Gispert i Ernest Benach; l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, i la dona del president en funcions, Helena Rakosnik.