Ascendeixen a 318 els morts pel terratrèmol a l’Afganistan i Pakistan

0
terratrèmol de magnitud 7,5 a l'Afganistan i Pakistan
Conseqüències del terratrèmol
terratrèmol de magnitud 7,5 a l'Afganistan i Pakistan
Conseqüències del terratrèmol

El terratrèmol a l’Afganistan i Pakistan ha tingut el seu epicentre a 254 quilòmetres al nord-est de Kabul

El balanç de víctimes mortals a conseqüència del terratrèmol de magnitud 7,5 registrat durant la jornada de dilluns a l’Afganistan i Pakistan ha ascendit a 318, segons han informat les autoritats dels dos països.

En el seu últim balanç del terratrèmol a l’Afganistan i Pakistan, l’Autoritat Nacional de Gestió de Desastres del Pakistan ha indicat que el sisme s’ha saldat amb la mort de 288 persones i amb 1.620 ferits més, tal com ha recollit el diari local ‘Dawn‘.

Per la seva banda, les autoritats afganeses han indicat que el terratrèmol a l’Afganistan i Pakistan ha matat 90 persones i ha causat ferides a 320 més al seu territori, de manera que el número total de ferits voreja els 2.000, segons ha assenyalat l’agència afganesa de notícies Pajhwok.

El terratrèmol ha tingut el seu epicentre a 254 quilòmetres al nord-est de Kabul i l’hipocentre a 212,5 quilòmetres de profunditat. El Servei Geològic dels Estats Units (USGS) ha informat en un primer moment d’un sisme de 7,7 de magnitud i, després, l’ha rebaixat fins a 7,5.

Uns 40 minuts després del primer sisme s’ha produït una rèplica de magnitud 4,8 a l’escala oberta de Richter i s’espera que continuïn en les pròximes hores. L’Institut Geològic dels Estats Units (USGS) ha informat d’un mínim de sis rèpliques amb una magnitud superior a 4.