Ascó I es desconnecta de la xarxa

0
La central nuclear Ascó 1 - Diari Català
Foto: ANAV
La central nuclear Ascó 1 - Diari Català
Foto: ANAV

Ascó I es desconnecta de la xarxa per iniciar una recàrrega de combustible

La unitat I de la central nuclear Ascó I es desconnecta de la xarxa elèctrica aquest dissabte per iniciar les tasques de la seva vint-i-quatrena recàrrega de combustible, ha informat l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (Anav).

Durant la parada, a més de la substitució de 64 dels 157 elements combustibles que integren el nucli del reactor, es faran tasques orientades a millorar la seguretat i el funcionament a llarg termini de la instal·lació; una vegada finalitzades aquestes tasques, la planta iniciarà un nou cicle d’operació de 18 mesos.

En aquesta recàrrega estan planificades 11.012 ordres de treball: el 71,3% corresponen a inspeccions i manteniment, però també sobre el disseny de la central, tasques auxiliars i tasques correctives.

També s’inspeccionaran els generadors de vapor, es revisaran les turbines de baixa pressió, se substituiran dos motors de generador dièsel A i s’inspeccionarà el fons del reactor amb un equip especialitzat.

Per portar a terme tots els treballs previstos, les empreses de serveis treballen en la parada i aporten més d’un miler de professionals de diferents perfils i especialitats, molts de la província de Tarragona.