Asetek denuncia a Cooler Master per la infracció de patents de la nova gamma de refrigeració liquida Cooler Master Seidón, les patents 8.240.362 i 8.245.764 que pertanyen a Asetek

Asetek denuncia a Cooler Masster | Diari CatalàNo es la primera vegada que Asetek denuncia. Ja fa alguns mesos van aconseguir que algun jutjat amic d’aquest tipus de patents, que n’hi ha a puntades als EUA, ja li donés la raó amb la seva ‘patent’ de sistemes de refrigeració líquida ‘tot en un’. Patents que aquí a Europa no són possibles de realitzar, ja que sens dubte la patent de Asetek no integra cap innovació real, no és més que una adaptació d’altres patents que han d’estar vençudes des de primers del segle XX.

El disseny d’aquestes refrigeracions líquides, ha posat en greus problemes a AMD, la qual està veient com Asetek denuncia i vol vetar les vendes de la Radeon R9 Fury X per fer ús d’aquestes refrigeracions, i ara se suma una altra perjudicada, Gigabyte, que ha vist com les seves gràfiques de la sèrie WaterForce, com la GeForce GTX 980 WaterForce o la recentment llançada GeForce GTX 980 Tu Xtreme Gaming WaterForce podrien deixar de vendre en tots els Estats Units.

Ara tocarà conèixer com acabarà això, o la venda d’aquestes gràfiques es bloquegen a tot el país, o hauran de passar per la pedra de la mateixa manera que van fer amb els seus sistemes de refrigeració liquida per CPU, on Cooler Master, va perdre aquesta demanda, i va haver de pagar a Asetek el 25,375% de tots els ingressos generats per aquestes líquides a partir de l’1 gener 2015.

Asetek denuncia a Cooler Masster | Diari CatalàEls advocats de Asetek han enviat recentment una carta de cessament i desistiment a Gigabyte, exigint que cessi la venda de la seva gràfica GeForce GTX 980 Tu Xtreme WaterForce (venut amb el número de model GVN980WAOC4GD) perquè conté una líquida Seidó 120M al seu interior que infringeix les patents de Asetek.

Els advocats de Asetek també han escrit una carta de cessament i desistiment a AMD, exigint que es deixi de vendre el seu producte Radeon R9 Fury X, perquè també infringeix les patents de Asetek. Els nostres advocats han tingut algunes dificultats per a l’obtenció d’una Gigabyte GeForce GTX 980 Tu Xtreme Gaming WaterForce (GVN98TXTREME W-6GD), però esperem rebre una i analitzar-molt aviat per la seva anàlisi.

Sigui com sigui estava clar que aquest era el següent pas. Asetek està atacant a tot producte que integri tecnologia de Coolermaster a bé de forçar un acord de royaltis el més ràpid possible. En aquest atac sense dubte el producte més cridaner, el que tots coneixem, és l’AMD Radeon Fury X.

Veurem a veure com se succeeixen els esdeveniments, però, com ja hem dit al principi, això només afectaria els EUA. A Europa no hi haurà problema de trobar aquest producte en el mercat amb normalitat.

Sens dubte, Cooler Master ha ficat en serioses dificultats a una AMD que busca remuntar el vol ja una Gigabyte que ha deixat de ser un simple assemblador de GPU s per passar a ser un dels principals col·laboradors de Nvidia. Tocarà esperar per veure com acaba la cosa.