Insòlit empat a l’Assemblea de la CUP que deixa la decisió pel 2 de gener

0
Foto: @cupnacional / Twitter

La CUP ha necessitat tres votacions per acabar amb un empat 1515 vots

 

L’Assemblea Nacional de la CUP, que ha reunit a 3.577 militants i simpatitzants a Sabadell, No ha pogut prendre una decisió al haver acabat la darrera votació en empat. Encara, doncs, no hi ha una decisió definitiva sobre la posició que prendrà la CUP  a la investidura d’Artur Mas. Diferents fonts apunten que el 2 de gener la CUP es reunirà per decidir la posició final del partit.

A la segona votació, el no a investir Artur Mas havia obtingut el 49,8% dels vots i, per tant, no arribava al 50% necessari per tancar les votacions. En aquest cas, la tercera ja només tenia dues opcions: o sí o no respecte la investidura de Mas. Només 30 vots han separat l’opció del ‘Sí’ (1482) de la del ‘No’ (1512) i el resultat ha estat tant ajustat que només per dues dècimes la negativa de la CUP a la investidura d’Artur Mas no és definitiva. El 0,92% de vots rebuts per la tercera opció -investir Mas però sense cap acord, opció ara descartada- són els que decanten el resultat definitiu de l’Assemblea d’aquest diumenge.

Sumant els 28 vots per l’opció descarta el ‘Sí’ ho té impossible per superar el ‘No’ a la darrera votació. Per aconseguir-ho, la meitat dels que han votat en blanc (14 en total) haurien de decantar-se pel ‘Sí’ a la darrera votació. Per tant, ara per ara el resultat és incert. L’opció definitiva ha estat comunicada en una roda de premsa sense preguntes.

Tot i que la idea inicial era realitzar la votació a mà alçada, finalment s’ha decidit que fos en secret. Això ha estat així perquè ho han demanat el 42% dels inscrits, sobrepassant així el 25% que es va acordar com a necessari per a que aquest fos el tipus de vot a realitzar en aquesta assemblea.

De les opcions proposades, les dues primeres es poden entendre com un sí i no clàssics respectivament. La tercera opció és un terme mig perquè rebutja el pla de xoc però investeix Artur Mas. El quart és el més rotund: no i trencament de negociacions.